Autor: Informer.rs

28.12.2023.

21:32

Foto: Starsportphoto©

Sport

Dobrić o pobedi u Beogradu: Ne očekujem da me "grobari" vole, ali poštovanje postoji! (VIDEO)

Srpski košarkaš Ognjen Dobrić nakon pobede nad Partizanom prokomentarisao je svoj odnos sa navijačima i dodao da ljubav nije očekivao, ali da je poštovanje normalna stvar. 

- Nikada nije bilo incidenata, normalno je rivalstvo. Ne smatram da treba da me vole, ali postoji uzajamno poštovanje - jasan je bio Ognjen Dobrić. 

Dodao je srpski košarakaš da je pobeda u Beogradu bila izuzetno bitna, te da je presudna na kraju bila mirna glava njegovih saigrača. 

- Veoma bitna pobeda, znali smo koliko je teško igrati ovde. Bili smo mirni u završnici, to je rešilo utakmicu, moglo je da ode u oba smera. Većina momaka je iskusnija, prošli su ovakve utakmice, znaju kako da reaguju. Možda je i to donelo prevagu - rekao je Dobrić. 

Igrao je tokom svoje karijere mnogo velikih utakmica protiv Partizana, ali dodaje da je prvi meč protiv crno-belih u drugom desu bio potpuno novo iskostv. 

- Drugačije je, specifična situacija. Nisam navikao na ovo, ali uvek je lepo vratiti se u Beograd. Rekao sam momcima da nas čeka paklena atmosfera i da moramo biti bar 30 odsto bolji ako hoćemo da pobedimo. To smo uspeli, odigrali smo dobro, možda ne lepo, ali pobeda je bitna - dodao je srpski reprezentativac. 

Virtus, mimo očekivanja, igra sjajno na startu nove sezone. Bore se za vrh u Evroligi, a Dobrim smatra da je uzrok timska igra. 

- Izgledamo odlično kao tim, borimo se, ključ je u toj timskoj igri. Borimo se jedan za drugog, ima u Evroligi mnogo kvalitetnih ekipa, a nas krasi ta dobra hemija. 

Dobrić je za kraj pohvalio gest navijača Partizana koji su pred meč u velikoj humanitarnoj akciji bacili mnogo igračaka na teren. 

- Pobacali su mnogo igračaka, to je dobra stvar.