Autor: Informer.rs

01.01.2024.

17:35

Foto: Starsportphoto©

Sport

Obradović: Oprezno na Asvel, Zek Ledej nije trenirao

Crno-beli u meč sa timom iz Vilerbana ulaze kao apsolutni favoriti, a na njihovoj strani je i prednost domaćeg terena. Ta činjenica, sama po sebi, znala je da bude tas na vagi i protiv mnogo ozbiljnijih protivnika od sutrašnjeg.

Međutim, potencijalni problem za "parni valjak" može predstavljati izostanak Zeka Ledeja, koji zbog problema sa povredom kuka danas nije trenirao. 

Informer

Zek Ledej i Alen Smailagić pod znakom pitanja

Trener Željko Obradović govorio je o statusu Amerikanca, ali i ostalih povređenih igrača.

- Imamo igrače koji su i dalje u problemu, pre svih Aleksa Avramović, koji je počeo malo da radi sa timskim lekarom. Trifunović je bolje, a Zek Ledej ima probleme, nije trenirao danas, videćemo kako će to da izgleda sutra. Smailagić se oseća bolje u odnosu na ono kako se osećao pre nekoliko dana - rekao je popularni Žoc.

Asvel ove sezone igra jako loše i nije se mnogo toga promenilo otkako je Ti Džej Parker smenjen, a na njegovo mesto postavljen Đanmarko Poceko. Trenutno su poslednji na tabeli sa samo dve pobede i čak 15 poraza.

Uprkos tome, Obradović poziva na oprez i ističe da je sutrašnji rival ekipa sa karakterom.

Najmanje što treba da gledamo je njihova pozicija na tabeli. Pošto su oni tim koji je u svim utakmicama otkako je Poceko došao pokazao ono što njega krasi kao trenera, a to je karakter. U svim utakmicama su bili veoma blizu da pobede. Košarka je takav sport da su izgubili i neke mečeve koje je bilo praktično nemoguće izgubiti. Maksimalno poštovanje,  naravno sa željom da otvorimo ovu godinu dobrom utakmicom i pobedom - zaključio je trofejni trener.