Autor: Informer.rs

01.01.2024.

21:20

Foto: abaliga.com

Sport

Smit tek stigao, a očekuje ga derbi: Jedva čekam!

Uprkos loše plasiranom sutrašnjem protivniku koji u goste dolazi iz Francuske, prirodno je veća pažnja na meču sa crveno-belima 04. januara u sklopu 19. kola elitnog takmičenja.

Samim tim i misli igrača usmerene su više ka "večitom" rivalu, uprkos utakmici koja je na programu pre toga. Poslednje pojačanje Partizana, Džejlin Smit rekao je da jedva čeka meč u beogradskoj Areni.

Informer

Smit na debiju protiv Mornara

Baš sam uzbuđen, jedva čekam da igram pred 20.000 navijača. Želim da osetim tu energiju. Drago mi je što imamo oba meča ove nedelje u Beogradu. Čuo sam da je derbi baš velika utakmica ovde u Srbiji. Ipak, ne smemo još uvek da razmišljamo o Crvenoj zvezdi, prvo da odradimo maksimalno posao protiv Asvela. Moramo protiv njih da damo sve od sebe iako su trenutno na dnu tabele - rekao je Smit.

Amerikanac koji nastupa za nacionalni tim Hrvatske rekao je da najveća opasnost gostiju iz Vilerbana leži na njihovim spoljnim, bekovskim pozicijama. Dodao je da će dati sve od sebe kako bi nastavio da se nameće treneru Obradoviću posle dobrog debija u ABA ligi protiv Mornara.

- Imaju sjajne igrače na čelu sa Lijem, De Koloom i Luvavuom, ali sam spreman da se nadmećem kako u odbrani, tako i u napadu. Ono što sam radio u prvoj utakmici pokušaću isto i sada u Evroligi, tako razmišlja ceo tim. Idemo da odradimo posao protiv teškog protivnika - objasnio je Smit.

Informer

Nando De Kolo pretnja

Na kraju je priznao novinarima da nikada nije prihvaćen kao u Partizanu i pohvalio je svoje nove saigrače koji su mu mnogo olakšali proces navikavanja na novo okruženje i sistem.

- Svi su super, od trenera do igrača. Svi mi baš pomažu. Nikada u karijeri nisam imao ovakav prelazak i tranziciju. Mislio sam da će mi biti teže, ali se osećam kao deo tima, a to je zasluga saigrača i svih u klubu - ispričao je nekadašnji igrač Virtusa.