10.01.2024.

12:01

Foto: Starsportphoto

Sport

Posao skoro gotov: Partizan prodao igrača u Seriju A

Dve strane su počele pregovore i Italijani bi voleli da već sutra mladi igrač ode u Bolonju. Ilić ima ugovor sa klubom iz Humske do 2027. godine, pa se očekuje da Partizan za njega uzme značajno obeštećenje. Najverovatnije će biti pet miliona evra i deset odsto od naredne prodaje. Takođe, Partizan pokušava da ispregovara da igrač ostane u Humskoj na pozajmici do leta. 

Informer

 

On se u prethodnoj polusezoni nametnuo u timu Igora Duljaja i odigrao je 22 utakmice u svim takmičenjima i dao jedan gol. Bio je maltene standardan u zadnjoj liniji, a mlad je, tako da ne čudi što je privukao pažnju na sebe. Pritom, nije tajna da Partizan živi od transfera, da će morati kako zna i ume da skupi novac i isplati dugovanja neophodna za dobijanje UEFA licence. S takvim poslovanjem, nemoguće je zadržati talentovane igrače.

Bolonja je trenutno peta u Seriji A sa osam pobeda i 19 kola i ima mabicije da igra u Evropi sledeće sezone, možda i u Ligi šampiona. Svakako će dovesti pojačanja koja mogu odmah da odgovre zahtevima iotzalijanskog fudbala, ali gleda i u budućnost, gde se Ilić savršeno uklapa.