Autor: Informer.rs

11.01.2024.

13:52

Foto: Starsportphoto

Sport

Pao dogovor! Partizan prodao Ilića u Italiju, stižu milioni u Humsku!

Mladi fudbaler Partizana Mihajlo Ilić (20) u narednih nekoliko dana i zvanično će biti predstavljen kao novi igrač italijanske Bolonje, prenosi portal "Mocart sport", potvrđeno je Informeru iz rukovodstva crno-belih!

Partizan će za svog talentovanog defanzivca zaraditi 4,5 miliona evra, a imaće i potencijalne bonuse u iznosu od milion evra. Osim toga, klub iz Humske imaće i procente od dalje prodaje, a kako stvari stoje, u pitanju je deset odsto od narednog transfera mladog igrača.

Crno-beli imali su plan da ga zadrže na pozajmici do kraja sezone, ali Bolonja je insistirala da odmah računa na fudbalera, pa se očekuje ozvaničenje saradnje.

Informer

 

Mladi Ilić imao je fantastičnu polusezonu iza sebe. Odigrao je 22 utakmice od starta takmičarske godine i zabeležio je jedan pogodak, a sve je zadivio sa kakvom zrelošću je igrao, iako ima svega 20 godina.

Njegov odlazak znači da će Partizan morati da potraži novo rešenje u odbrani. Ostaje da se vidi hoće li Mihajlo jedini napustiti Humsku, pošto se spominje da postoji ponuda i za Kristijana Belića. Crno-beli su, kako saznaje Informer, danas odbili vrlo jaku ponudu za Mateusa Saldanju, za kojeg je bila zainteresovana Sevilja.

Mihajlo Ilić je nedavno dobio poziv i u A reprezentaciju Srbije od selektora Dragana Stojkovića Piksija, a očekuje se da u Italiji dobije šansu da odmah zaigra.