Autor: Informer.rs

13.01.2024.

15:00

Foto: Starsportphoto

Sport

Crno-belo čudo! Koji potez je obeležio meč Partizan - Makabi? (ANKETA/VIDEO)

Uspeli su košarkaši Partizana na spektakularan način da nadoknade 24 poena zaostatka i da sruše Makabi iz Tel Aviva u Beogradskoj areni, a utakmice su obeležile scene koje će se dugo pamtiti među navijačima crno-belih!

Tim Željka Obradovića slavio je sa 88:79, zabeležio 11. pobedu u Evroligi i što je još važnije, nastavio borbu za neko od mesta u doigravanju elitnog takmičenja.

Ono što je viđeno u najvećoj dvorani na Balkanu u petak uveče dostojno je najvećih klubova na svetu. Više puta je Željko Obradović izjavio da "to što Partizan ima nema niko", a ta krilatica ispostavila se tačnom i na meču protiv "Ponosa Izraela".

Informer

Crno-beli su minus od 24 poena počeli da "krckaju" zahvaljujući fantastičnoj borbi, ali i potezima koji su obišli Evropu i svet prethodne noći i ovog jutra.

Teško je proceniti koji od njih je najviše doprineo maestralnom preokretu, ali svaki od njih bio je - za pamćenje!

Stoga, od sinoć se na svim društvenim mrežama vrti snimak borbe Alena Smailagića i Uroša Trifunovića, koji su jedan bezidejan napad pretvorili u vrlo važne poene za Ognjena Jaramaza.

Pogledajte tu scenu.

Možda i najemotivniji trenutak meča dogodio se sredinom treće četvrtine. Partizan je već krenuo da stiže prednost, a pri rezultatu 56:48 Džejms Naneli je u kontri pogodio trojku.

"Arena" je "eksplodirala" u tom momentu, a kamera je uhvatila reakciju dvojice dečaka koji nisu znali šta će od sreće! Uostalom, već tad je bilo mnogima jasno ko će dobiti ovaj meč.

Nije mnogo prošlo od toga, a "grobari" su prisustvovali novom čudu u režiji svojih ljubimaca. Pri nerešenom rezultatu 64:64, Bruno Kaboklo je zalepio rampu Hasijelu Riveru. Usledila je kontra, Jaramaz je uposlio Zeka Ledeja, a on uz faul zakucao. Nema ni potrebe govoriti kolika je tada buka nastala u "Areni".

Bilo je tu još poteza koji su obeležili veče. Na primer, Bruno Kaboklo je i pre te pomenute blokade imao još jednu fantastičnu rampu i to nad snažnim Džošom Nibom. Na kraju krajeva, u našoj anketi našao se i pobednički koš Kevina Pantera, trojka iz okreta, kojim je Partizan simbolično stavio tačku na najveći preokret u klupskoj istoriji.

Kaboklovu blokadu i Panterovu trojku možete videti u sledećem snimku.

A u narednoj anketi možete glasati koji od tih poteza Vam se najviše dopao sa sinoćnje utakmice.