Autor: Informer.rs

14.01.2024.

20:41

Foto: Starsportphoto

Sport

Partizan doveo prvo pojačanje ove zime! Stigla zamena za Ilića!

Ono što je pre nekoliko dana bilo najavljeno, sada je dobilo i potvrdu! Doskorašnji prvotimac kragujevačkog Radničkog preseliće se ove zime u Humsku, u transferu vrednom 500.000 evra, plus određeni bonusi!

Miličić u Partizan stiže kao zamena za Mihajla Ilića (20), koji je pre tri dana prodat Bolonji za 5.500.000 evra. On igra na poziciji štopera, levonog je i odlikuju ga brzina i odlična igra u skoku.

Čelnici "parnog valjka" uspešno su okončali pregovore sa rukovodstvo superligaša sa "Čika Dače", a sada se samo čeka zvanična promocija. Nakon toga bi Nikola trebao da se nađe u ekspediciji crno-belih, koja će se 18. januara preseliti na dvonedeljne pripreme na Kipar.

Ono što je posebno važno, talentovani defanzivac ima status "bonusa", pa je tako stručni štab rešio i jednu od najvećih briga nakon odlaska Ilića i "rupe" u odbrani, koja je na taj način napravljena. Pored njega, od centralnih bekova na raspolaganju su još Siniša Saničanin i Natan de Medina.

Miličić je počeo u Školi fudbala Kiker, a od jula 2022. bio je član seniorskog tima Radničkog. Ove sezone odigrao je pet utakmica u Superligi, s obzirom da je imao problema sa kolenom.

Treneru Partizana Igoru Duljaju i sportskom direktoru Ivici Kralju zapao je za oko još letos. Potom se u igru uključio i Čukarički, ali se u septembru Nikola povredio i zbog toga je i propustio dobar deo jesenjeg dela.