Autor: Informer.rs

19.01.2024.

12:49

Foto: Starsportphoto©

Sport

Emocija! Srdačni pozdravi Lesora i Papapetrua sa crno-belima

Retko koji stranac je ostavio traga u Partizanu ili Crvenoj zvezdi koliko je to učinio Matijas Lesor tokom igara u crno-belom dresu.

Uprkos odlasku iz Humske, energični Francuz i dalje je u jako dobrim odnosima sa svojim bivšim saigračima, trenerom Željkom Obradovićem, pa i "grobarima". 

To se dalo videti tokom gostovanja Panatinaikosa u Beogradskoj areni 30. novembra kada je Lesoru uručen megafon, kao i zahvalnica od uprave beogradskog kluba. Ništa manje dirljivo nije prošao ni današnji susret u Atini.

Centar "zelenih" se pozdravljao i grlio sa Anđušićem i Vukčevićem, a sa Zekom Ledejom se drugarski i porvao.

Naravno, jako prisan odnos imao je i Željkom Obradovićem koji se obradovao ponovnom susretu sa nekadašnjim igračem.

Informer

 

Alen Smailagić je pred ovaj meč govorio o Janisu Papapetruu i Lesoru kao članovima porodice, a grčko krilo se slaže sa tim poređenjem.

- Čuo sam šta je govorio Smajli o meni i Matijasu. Alen je moj brat i to je stvarno tako. Stvorili smo nešto specijalno prošle sezone u Partizanu. Bili smo drugari, smatramo se porodicom. Još uvek imamo grupu u kojoj se stalno čujemo - rekao je Papapetru.

Ekipa Panatinaikosa će ovaj meč dočekati nakon što su demolirali Monako 88:63, ali trener Ergin Ataman neće imati na raspolaganju nekolicinu igrača zbog povreda.

Sa druge strane, Partizan će u duel ući nakon ogromnog preokreta na meču sa Makabijem 88:79 u Beogradskoj areni.