Autor: Informer.rs

20.01.2024.

09:53

Foto: Starsportphoto

Sport

Tenzije u Atini! Kaminski divljao na klupi, Željko mu očitao bukvicu! (VIDEO)

Košarkaši Partizana nisu uspeli sinoć da naprave čudo u Atini i da savladaju Panatinaikos, pošto su poklekli u poslednjoj četvrtini i doživeli poraz rezultatom 84:71.

Držao se dobro tim Željka Obradovića u prve tri četvrtine i imao je nekoliko napada da se rezultatski "odlepi", ali Panatinaikosu je proradio šut i uspeli su da ostvare jako bitnu pobedu u borbi za što bolju poziciju pred plej-of.

Crno-beli su sinoć imali mnogo problema da zaustave Matijasa Lesora i visoke igrače "zelenih", pa je šansu da pomogne pod košem, nakon dve utakmice "hlađenja", dobio i američki centar Frenk Kaminski (30), koji je uskočio da nakratko zameni Bruna Kabokla. I po svemu viđenom, nije je iskoristio.

Nekadašnji centar Šarlota igrao je nepuna dva minuta i očigledno je da nimalo nije bio zadovoljan tom činjenicom. A izgleda ni Željko Obradović nije bio zadovoljan njegovom igrom.

Informer

U finišu druge četvrtine pri rezultatu 40:31 za domaćina, Obradović je izveo iz igre Kaminskog, a on je zbog toga pobesneo na klupi za rezerve. Počeo je da udara nogama o reklamu ili o parket, a u tom momentu prišao mu je Željko Obradović i verovatno očitao bukvicu kako treba da igra.

Informer

Frenk je u prvi mah krenuo nešto da objašnjava legendarnom stručnjaku, popularni Žoc je to saslušao, a onda mu je ukazao na sve propuste u igri. Do kraja meča, Amerikanac srpskih korena nije se vraćao na teren.

Pogledajte kako je to izgledalo.

Što se tiče statusa Kaminskog, njegova uloga u prvom timu crno-belih je sve manja i manja. U pobedama protiv Cibone i Makabija nije dobio ni minut, a u prethodnom porazu od Fenerbahčea na terenu je proveo 12 minuta.

Obradović je nakon velikog preokreta protiv "Ponosa Izraela" govorio zbog čega mu je smanjio minutažu.

Frenk nam u napadu daje mnogo stvari, ali svi znamo da ima neke odbrambene probleme, ali tu smo da mu pomognemo. Kada analiziramo neke greške i kada gledamo, to je da se uštineš i pitaš da li je moguće - govorio je Obradović.

To što je Obradović tada govorio, između ostalog, odnosilo se i na izdanje Kaminskog u nedavnom derbiju koji je dobila Crvena zvezda. Amerikanac je tada imao velikih problema da zaustavi Fredija Gilespija, igrača daleko manjeg renomea od njega.