Autor: Informer.rs

24.01.2024.

06:20

Foto: Starsportphoto

Sport

Na današnji dan: Partizan uništio Nemce za najubedljiviju pobedu u Evroligi

Crno-beli su pre tačno 14 godina u krcatom "Pioniru" demolirali nemački Bamberg sa 85:37 (14:10, 28:8, 21:10, 22:9) u 13. kolu elitnog takmičenja i ispisali klupsku istoriju. 

"Parni valjak" je tako ostvario pobedu sa najvećom razlikom u Evroligi.

Tadašnji srpski prvak je pobedom nad klubom iz Bavarske praktično i obezbedio plasman u top 16 fazu najjačeg evropskog klupskog takmičenja. 

Informer

 

Partizan je tada pod palicom trenera Duška Vujoševića odigrao najbolji meč u sezoni, prvenstveno u defanzivi u kojoj su rivalu dozvolili samo 37 poena. Crno-beli dres tada su nosili Dušan Kecman, Novica Veličković, Milenko Tepić, Nikola Peković, Milt Palasio, Uroš Tripković, Čedomir Vitkovac... 

Meč protiv Bamberga obeležio je fantastični Veličković sa dabl-dabl učinkom od 17 poena i 13 skokova, Tepić je dao 16, a Peković 13 koševa.

Informer

 

Okršaj srpskog i nemačkog kluba bio je neizvestan samo u prvoj četvrtini, kada su gosti držali rezultatski korak za Beograđanima. Ipak, u nastavku na krilima fantastične podrške navijača Partizan je eksplodirao i počeo da "melje" rivala. Usledila je rafalna paljba crno-belih sa svih pozicija, pa se na poluvreme otišlo sa nestvarnim rezultatom - 42:18.

Očekivalo se da će Partizan u nastavku smanjiti gas, ali su izabranici Duška Vujoševića nastavili da rešetaju protivnika, pa je već posle pola sata igre bilo plus 30 (52:22).

Informer

 

Gosti iz Bavarije već u tim trenucima "digli su ruke" od utakmice, ali ne i crno-beli koji su nastavili da igraju kao da je egal. Iz minuta u minut prednost je rasla, pa je na kraju dostigla i maksimalnih plus 48. 

Posle rezultatske rapsodije, navijači su u "Pioniru" ostali još sat vremena posle utakmice i zajedno sa igračima pevali i proslavljali veliki trijumf.