Autor: Informer.rs

25.01.2024.

09:51

Foto: Starsportphoto

Sport

Partizan spremio "bombu"! Vraća se reprezentativac Srbije?

Reprezentativac Srbije Vanja Marinković (27) mogao bi da bude prvo pojačanje košarkaškog kluba Partizan za narednu sezonu!

Tu vest pustili su španski mediji, konkretno "El Koreo" iz Vitorije, portal koji je dobro upućen u dešavanja u Baskoniji, gde Marinković igra. Sjajni bek igra fantastično ove sezone i jedan je od glavnih igrača u timu Duška Ivanovića.

Prošlog leta bio je deo tima Srbije na Mundobasketu u Manili, gde je naš nacionalni tim osvojio srebrnu medalju. Marinković je dres Partizana već nosio u periodu od 2013. do 2019. godine i bio je kapiten crno-belih, a potom je karijeru gradio u Španiji, prvo u dresu Valensije, a potom i Baskonije.

Informer

Nedavno je sa svojim timom gostovao Crvenoj zvezdi i na tom meču bio je jedan od najzaslužnijih za trijumf Baskijaca. Postigao je 18 poena, a po završetku duela napravio je gest koji je oduševio svakog navijača crveno-belih.

Uprkos tome što je oduvek bio partizanovac, potpisao je dresove deci koja navija za Zvezdu, a potom je dao izjavu koju će poštovati svaki navijač u Srbiji.

- Stvarno nisam gledao koji je dres. To što je bio Zvezdin, može da bude bilo koji. Svaki put ću da izađem u susret mladim ljudima koji žele potpis, to je najveća nagrada koje mi nismo svesni toliko - pričao je Marinković pre nekoliko dana.