25.01.2024.

15:39

Foto: Starsportphoto

Sport

Može li Partizan da pobedi Žalgiris? (ANKETA)

U krcatu Beogradsku arenu vratiće se i nekadašnji strateg aktuelnog šampiona ABA lige, Andrea Trinkijeri, koji sada sa klupe predvodi litvanski klub. Nema dileme da će biti spektakl, ali Partizanu će jednino pobeda biti u glavi. 

Crno-beli pred ovo kolo zauzimaju 11. poziciju na tabeli sa po 11 pobeda i poraza. Sa druge strane, ekipa Žalgirisa je trenutno u donjem delu tabele bez prevelikih šansi da na proleće igra u nokaut fazi elitnog evropskog takmičenja. Litvanci imaju osam pobeda i 14 poraza, pa s obzirom na nešto slabiju formu i trenutni skor, stručnjaci i kladionice ne daju im velike izglede da mogu do brejka u Beogradu.

Informer

 

Ono što posebno raduje Obradovića je što konačno ima sve igrače zdrave i na raspolaganju. Veruje da su sposobni da trijumfuju nad Žalgirisom, mada ne potcenjuje rivala. Dolaskom Trinkijerija litvanski tim je postao agresivniji i Obradović je toga svestan. 

Partizan ima težak raspored. Već posle ovog meča, uslediće gostovanja Monaku, pa Virtusu i tako dalje. Ovo je jedna od onih utakmica koju mora da dobije, ako misli da ostane u borbi za top osam. Više puta se ispostavilo da to što je neko favorit ne mora da znači preterano, tako da Partizan nikako ne bi smeo da potceni rivala.