Autor: Informer.rs

26.01.2024.

23:41

Foto: Starsportphoto©

Sport

Obradović zadovoljan: Raduje me reakcija igrača, detalji su presudni!

Ponovo je početak domaćina bio jako loš i brzo su "jurili" prednost rivala. Uprkos tome, Partizan je zbio redove, polako umanjivao razliku da bi na kraju prešao u vođstvo i do kraja suvereno priveo meč kraju.

Takva reakcija i preokret posebno je obradovala Željka Obradovića.

- Loše smo počeli utakmicu i ponovo smo dozvolili protivniku ranu prednost. Olako smo gubili lopte i, uprkos temeljnim pripremama, očajno smo startovali. Međutim, uspeli smo da se vratimo i odigramo sjajan meč u nastavku. Raduje me takva reakcija mojih igrača, pokazali su karakter. Sitne stvari odlučuju i svaki detalj je presudan - rekao je popularni Žoc.

Informer

Obradović u razgovoru sa Avramovićem i Smailagićem

Kaže da je njegov tim odlično odradio pripreme za ovaj meč i da su dobro znali sa kakvom idejom će Žalgiris istrčati na parket Beogradske arene.

- Pokušali smo od starta da igramo agresivnu i uspeli smo tako da dođemo do nekih lopti. Žalgiris je protiv Barselone igrao presing i bili smo spremni za to. Sve što smo znali o njima pokazalo se tačnim. Duboko analiziram svaku našu utakmicu pa smo imali jako dobre treninge pred ovaj meč. Igramo mnogo bolje i igrači sada sjajnu sarađuju. Moramo analizirati loš početak i popraviti greške u tom delu. Njihovi visoki igrači su bolje trčali od naših i to ne sme da se dešava - objasnio je Obradović.

Informer

 

"Parnom valjku" sleduje kratak predah pa veliki izazov u vidu "večitog derbija" sa Crvenom zvezdom u Admiral bet ABA ligi u nedelju.

Trofejni trener Partizana ukazuje na jako zgusnut raspored i teške utakmice koje predstoje.

- Pripremamo sada meč za Zvezdom i onda idemo na put. U utorak nas očekuje Monako i onda Virtus u Bolonji. Biće nam potrebno više energije protiv Zvezde. Njihovi navijači će opet napraviti sjajnu atmosferu. Rekao sam igračima da odmore večeras, pa ćemo sutra lagano odraditi uvod u tu utakmicu. 
Hvala navijačima na svemu što rade za nas nikada se neću umoriti od zahvaljivanja tim divnim ljudima
- kazao je bivši trener Panatinaikosa.