Autor: Informer.rs

31.01.2024.

21:06

Foto: kkpartizan/X

Sport

Ništa od brejka Partizana u Monaku! Obradovićev revanš Obradoviću za produžetak u Areni! (VIDEO)

Najbolji u pobedničkom timu bio je Majk Džejms sa 19 poena, pet skokova i sedam asistencije, dok se u timu Partizana istakao Kevin Panter sa 28 poena. Džejms je na današnjoj utakmici prestigao Nanda de Koloa i zauzeo drugo mestu na listi igrača koji su postigli najviše poena u Evroligi i sada je ispred njega samo Vasilis Spanulis.

"Kneževi" su se revanširali beogradskoj ekipi za poraz u prvom duelu ova dva rivala posle dramatičnog produžetka u Areni 85:81.

Informer

 

Crno-beli su loše počeli meč. U uvodnim minutima imali su nekoliko vezanih promašaja, što je ekipa iz kneževine iskoristila i povela 6:0. Tek u 3. minutu gosti stižu do prvih poena u strelce se upisao Panter. Onda je i Majk Džejms stigao do prvih poena, a potom na drugoj strani ponovo Panter, ovog puta sa penala pogađa. Usledili su novi poeni Žaitea, a potom Naneli pogađa posle ofanzivnog skoka – 10:6. U narednih nekoliko minuta tim Saša Obradovića je održavao prednost, da bi u finišu prve deonice poenima Pantera i Nanelija Partizan poveo 16:14 posle serije 7:0. 

Sjajno je kapiten Panter odigrao ovu deonicu i postigao 9 poena, a sa druge strane Žaite je upisao 6 poena.

Na startu druge četvrtine Kaminski je pogodio za tri, ali je odgovorio Lojd "nemogućim" poenom sa pola terena. Partizan je imao 19:17 i nastavio da održava blagu prednost. Avramović je pogodio još jednu trojku za crno-bele i "plus 4" 26:22. Onda je usledila serija greška jednih i drugih i momenti bez poena. I jedni i drugi u kontra ritmu, a onda domaći prave mini seriju i trojkom Blosomgejma stižu ponovo u vođstvo 30:26. 

Lošu seriju crno-belih prekida Panter trojkom posle tajm auta, a onda i Kaboklo za novi egal 32:32. Ipak, novim greškama u napadu gostiju Monako se odlepio na "plus 9" 42:33. Razigrale su se obe ekipe, Panter je nastavio sa sjajnom rolom, u prvom delu postigao je 16 poena, a na odmor se otišlo rezultatom 44:38 za Monako. 

Početak drugog dela "prepisani" start utakmice. Naneli i Ledej nisu iskoristili napade, srećom nije bilo poena ni na drugoj strani. Igrači iz Kneževine su održavali prednost, Kaminski je pogodio za tri, a onda opet serija promašaja. Sredinom treće četvrtine dolazi do novog pada u igri ekipe Željka Obradovića, što domači koriste i stižu do osam razlike 56:48.

Kaminski je pogodio za tri, ali i napravio četvrti faul. Spuštaju crno-beli prednost protivnika, Ledej pogađa za dva, pa promašaj Okoba. U poslednju četvrtinu ušlo se rezultatom 65:61.

Informer

 

Tokom poslednje četvrtine Monako je uspeo da održi svoj tempo igre i da zaigra još agresivnije u odbrani. Došli su domaći do plus osam, dok je Partizan u napadu promašio skoro sve što je šutnuo. Partizan je do prvih poena u poslednjoj deonici došao posle skoro pet minuta, dok je Trojka Džejms šest minuta pre kraja donela domaćem timu dvocifrenu prednost i trasirala put ka pobedi.

Partizan je sada na devetom mestu na tabeli sa skorom 12/12, dok je Monako na šestom mestu sa 14 pobeda i 10 poraza.