Autor: Informer.rs

02.02.2024.

11:42

Foto: Starsportphoto©

Sport

Ludnica! Turci kreću u Beograd, po svaku cenu hoće Partizanovo blago!

Svakodnevno turski mediji pišu o interesovanju istanbulskog giganta, a sada javljaju da će biti napravljen veliki korak u nameri da privole igrača i upravu srpskog tima da popuste.

Prema najnovijim informacijama, predstavnici Fenera dolaze za vikend u Beograd da bi obavili pregovore sa čelnicima crno-belih.

Kako tvrdi tamošnji "Fotomac" spremni su Turci da izdvoje osam miliona evra i bonuse (ukupno 10.000.000), za igrača koji je fenomenalnim igrama doprineo da Partizan zimuje na liderskoj poziciji Superlige Srbije.

Informer

Žuri se velikanu iz Istanbula, prelazni rok u toj zemlji traje do 9. februara i žele da učine sve što je u njihovoj moći a privole Saldanju i ljude iz Humske da daju potrvdan odgovor.

Informer

Ipak, sportski direktor Partizana Ivica Kralj je pre desetak dana pičao o transferu udarne igle kluba, i poručio da on definitivno ostaje u redovima crno-belih.

- On ostaje igrač Partizana. Imali smo ozbiljne ponude za njega, ozbiljne pozive, međutim, Saldanja definitivno nije za prodaju - poručio je on. 

Informer

Nije Kralj jedini, jer je i generalni direkor Partizana Miloš Vazura bio izričit da najbolji igrač tima ostaje u Beogradu. 

- Mateus Saldanja i bilo koji drugi igrač, a koji je stigao na leto u Partizan, nije na prodaju! Ne pregovaramo ni sa jednim turskim klubom, niti sa bilo kojim drugim klubom u vezi sa Saldanjom. On je jedan od nosilaca igre našeg tima, jedan od najboljih igrača i sigurni smo da će biti još bolji u prolećnom delu sezone - jasan je bio Vazura.

Da li će ostati pri ovom stavu ostaje da se vidi, a uskoro ćemo saznati hoće li se sjajni Brazilac priključiti ex-Yu koloniji u Istanbulu, jer boje turskog kluba brane hrvatski golman Dominik Livaković, slovenački vezista Miha Zajc, kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić,  prekaljeni napadač iz BiH Edin Džeko, kao i januarsko pojačanje iz Milana, Rade Krunić.

Informer

Saldanja je na 24 meča u svim takmičenjima za crno-bele postigao 15 golova i upisao pet asistenica, a jesenji deo šampionata Srbije ubedljivo je najboljih pola godine u njegovoj profesionalnoj karijeri.