Autor: Informer.rs

02.02.2024.

12:09

Foto: Starsportphoto

Sport

Ispunili smo sve uslove! Partizan dobija A licencu Evrolige?

Svi klubovi se spremaju za važan sastanak koji je zakazan za april,  a tada će biti poznato da li će neko od srpskih timova postati stalni član Evrolige.

Prema rečima Savića, koji je o aktuelnoj situaciji govorio za litvanski portal "BasketNews", crno-beli ispunjavaju uslove za dobijanje A licence. 

- Ispunjavamo sve uslove za A licencu. Imamo navijače, naša ekonomska situacija je mnogo, mnogo, mnogo bolja nego pre tri godine kada sam došao u martu 2021. Neverovatna je razlika, a dolazak Željka Obradovića je bio ključ. Ne zavisimo toliko od Vlade Srbije. Najvažnija stvar je što pokušavamo da smanjimo doprinos države i da svake sezone sami zaradimo više novca - rekao je on.

Informer

Zatim je detaljnije pričao o finansijskoj situaciji crno-belog kluba.

- Radimo na prodaji dresova, povećali smo to za 100 puta u odnosu na period od pre tri godine. Mislim da možemo da zadržimo sličan budžet svake sezone. Doveli smo 600.000 ljudi u halu prošle sezone. Nemamo dugove, plaćamo plate i porez u isto vreme, a to se nije desilo u Partizanu u poslednjih 20 godina - dodaje Savić.

Istakao je da je košarka u Srbiji veoma bitna, te da njegov tim konstantno dokazuje zašto bi trebalo da pripada elitnom društvu.

- Košarka je u Srbiji sport broj 1. Ne možemo da izgubimo ovaj region. Novac je svima bitan, ali da imaš novac i istoriju je takođe veoma važno. Mislim da svakog dana pokazujemo da zaslužujemo da ostanemo u Evroligi na duži period - podvukao je sportski direktor Partizana.