06.02.2024.

07:00

Foto: Starsportphoto/Informer

Sport

Bivši saigrač veruje u Duljaja! Partizan mora još jače na proleće

Bivši saigrač trenera crno-belih Igora Duljaja (44) veruje da Partizan može da nastavi tamo gde je stao u decembru, da ima kvalitet da prekine niz Crvene zvezde i konačno vrati titulu u Humsku posle sedam godina.

Nekada sjajni vezista proveo je u taboru "parnog valjka" punih šest sezona, za to vreme odigrao je preko 200 utakmica, postigao 18 golova i osvojio tri šampionska trofeja, uz dva pehara Kupa.

Iako je često u prošlosti znao otvoreno da kritikuje rad aktuelne uprave, tako sada ne krije da ga raduje uspeh nekadašnjeg klupskog kolege.

- Partizan se dobro pojačao tokom zime, ali videćemo koliko će ti igrači pomoći ekipi i podići kvalitet. Iskreno, meni je mnogo žao što je Kristijan Belić prodat, trebao je da ostane makar do leta. On je bio srce i duša ovog tima i mislim da će baš nedostajati. S druge strane, ostanak Saldanje je veliki plus. Očekujem izuzetno zanimljiv i neizvestan drugi deo sezone, prednost na tabeli je minimalna, ali verujem da možemo da se borimo za titulu do samog kraja - kaže Trobok za Informer.

Informer

Igor Duljaj

Proslavljeni as crno-belih podvlači da Igor Duljaj radi odličan posao i da se vidi njegov pečat.

- Duki je i kao igrač bio veliki borac, nikada nije odustajao. Takav je i kao trener. Nije posustao nakon prošle sezone, koja je bila očajna za klub, kada je završio na četvrtom mestu na tabeli. Čak i letos, posle rane eliminacije Partizana iz Evrope, uspeo je da podigne tim, da napravi odličnu grupu i završi kao jesenji prvak. Želim mu da samo tako i nastavi - naglašava Trobok.

Informer

Biće žestoko na proleće

Bivši srpski reprezentativac osvrnuo se i na dešavanja u komšijskom taboru, a od crveno-belih takođe očekuje da u nastavak sezone uđu znatno jače i motivisanije.

- Zvezda će sada sve karte baciti na domaće prvenstvo i odbranu titule. Ne igraju više u Evropi, a pritom su na klupu vratili Vladana Milojevića. On dobro poznaje prilike u klubu i srpskom fudbalu, osvajao je ovde trofeje. I Barak Bahar je sjajan stručnjak, samo se očigledno nije uklopio, a promene trenera obično trgnu ekipu. Čeka nas uskoro i "večiti derbi" na "Marakani", videćemo kako će izgledati i jedni i drugi - zaključuje Trobok.