Autor: Informer.rs

07.02.2024.

12:56

Foto: Starsportphoto

Sport

Booomba, Partizan dobija "A" licencu? Komisija Evrolige u Beogradu zbog crno-belih

Spremili su crno-beli detaljnu prezentaciju svega što su uradili, kao i onog što planiraju da urade u narednim sezona, prenosi Kurir. Evroliga želi Partizan dugoročno u takmičenju, pa se crno-beli dobro kotiraju u trci za višegodišnji ugovor sa najjačim takmičenjem u Evropi.

Partizanov glavi argument su navijači i finansije za koje tvrde da će biti održive i u godinama koje dolaze. Konačna odluka Evrolige na temu "A" licenci uslediće u aprilu ove godine.

Informer

Samo pre nekoliko dana je sportski direktor KK Partizan, Zoran Savić, potvrdio da crno-beli ispunjavaju sve kriterijume za višegodišnju "A" licencu Evrolige.

Ispunjavamo sve uslove za "A" licencu. Imamo navijače, naša ekonomska situacija je mnogo, mnogo, mnogo bolja nego pre tri godine kada sam došao u martu 2021. Neverovatna je razlika, a dolazak Željka Obradovića je bio ključ. Ne zavisimo toliko od Vlade Srbije. Najvažnija stvar je što pokušavamo da smanjimo doprinos države i da svake sezone sami zaradimo više novca - rekao je Savić.

Čelnik Partizana je otkrio da su crno-beli prodaju dresova povećali za 100 puta u odnosu na period od pre tri godine, te da klub može da zadržim sličan budžet svake sezone.

- Doveli smo 600.000 ljudi u halu prošle sezone. Nemamo dugove, plaćamo plate i porez u isto vreme, a to se nije desilo u Partizanu u poslednjih 20 godina - objasnio je direktor.