11.02.2024.

14:20

Foto: Starsportphoto

Sport

Koliko će još golova Saldanja dati do kraja sezone? (ANKETA)

Podeljena su bila mišljenja kada je rukovodstvo Partizana donelo jasnu odluku - Saldanja nije na prodaju. Stizale su ponude iz jakih evropskih klubova poput Sevilje i Fenerbahčea, navodno je bilo i onih od deset miliona evra. Na sve to, uprava crno-belih ostala je imuna. 

Informer

 

Prvi put posle mnogo vremena, a na tome u najvećoj meri mogu da budu zahvalni treneru Igoru Duljaju, stvorena je atmosfera da će Partizan zaista da se bori za titulu. Ne formalno, ne da bude puki učesnik, ne da kao trči, a ustvari se već predao. Stvarno će da se bori. Ludačka energija trenera Duljaja, dovedenog kao prelazno rešenje u trenutku kada niko drugi nije hteo da se uhvati u koštac sa problemima u Humskoj, zapravo je donela mnogo toga dobrog. Ne plašeći se da se konfrontira sa svima, ide glavom kroz zid, najavljuje titulu, a ključni vojnik mu je Saldanja.

Nasmejani Brazilac bio je nepoznanica širokim narodnim masama kada je letos stigao iz redova japanskog drugoligaša Džef junajteda. Nisu izostali standardni komentari je li sportski sektor "pogodio" sa pojačanjem plaćenim 1,3 miliona evra, kao da "pogađa" brojeve za loto, a ne da dovodi fudbalera, prethodno pažljivo skautiranog. 

Informer

 

Kako god da je bilo - Partizan je pogodio. Dokazao je to Saldanja sa 15 golova i pet asistencija u 19 mečeva Superlige Srbije. Na osam mečeva njegovi pogoci su direktno uticali na ishod, dakle doneli su direktne bodove crno-belima. Poslednji je bio u subotu, na prolećnoj premijeri, kada je golom Brazilca klub iz Humske slavio protiv Javora u Ivanjici (1:0).

Bod prednosti ima Partizan u odnosu na Crvenu zvezdu, koja takođe juri titulu, sedmu uzastopnu. Mnogo još ima da se igra, deset kola regularnog dela sezone, a zatim sedam kola plej-ofa. U igri su još dva derbija, koja bi mogla da budu i ključna u borbi za titulu. Mnogo će prostora imati Saldanja za dokazivanje. Trenutno je prvi strelac lige, a ne možemo ni da pretpostavimo koliko će još puta terorisati protivničke mreže do kraja sezone.