Autor: Informer.rs

15.02.2024.

21:40

Foto: Starsportphoto

Sport

Partizan prošao, Hercegovac pokazao zube! Crno-beli u polufinalu Kupa Koraća (FOTO)

Biti autsajder kao klub iz malog mesta koji učestvuje samo u Drugoj muškoj ligi Srbije i trenutno je petoplasirani ne znači biti i kukavica, što su najbolje pokazali košarkaši Hercegovca.

Od starta su pokazivali zube, povremeno i vodili, a čak i kad bi crno-beli napravili seriju nisu posustajali, već su se vraćali u meč i stizali u vođstvo.

Sa druge strane, crno-beli su uglavnom šutirali trojke i više ih nisu pogađali nego što jesu, a Zeku Ledeju je skoro svaki šut izlazio iz obruča.

Informer

Poluvreme se, očekivano, završilo u korist Partizana trojkom Doužera uz zvuk sirene, ali pre svega zahvaljujući Ledeju koji je "proradio" nešto kasnije i Balši Koprivici koji se isticao atraktivnim blokada. Ipak, ta prednost bila daleko manja nego što se očekivalo - 37:29.

Nisu se predavali ni u nastavku košarkaši Hercegovca, koji su imali podršku nekoliko desetina navijača koji su organizovano došli, ali i rasutih ljubitelja košarke po dvorani koji su navijali za autsajdera. Uz Hercegovac je bio i trenutno najbolji srpski basketaš Strahinja Stojačić, koji je košarkašku karijeru završio upravo u tom klubu.

Informer

Povremeno su i njiovi navijači bili glasniji od većeg broja "grobara", ali ne zadugo, jer su crno-beli odlučili da se koncentrišu i pokažu da su klasa iznad i evroligaški klub.

Informer

Početkom treće četvrtine crno-beli su konačno došli do dvocifrene prednosti, ali ekipa iz Gajdobre i dalje nije dozvoljavala da bude pregažena, pa ju je vraćala na jednocifrenu.

Ipak, sredinom treće četvrtine postalo je jasno da senzacije neće biti, niti minimalnog vođstva kao u prve dve četvrtine.

Proticala je u znaku Frenka Kaminskog koji je i slomio otpor autsajdera, a ta prednost je posle samo rasla i meč je bio rešen pre isteka vremena.

Najefikasniji u redovima pobedničkog tima bili su Tristan Vukčević sa 15 i Balša Koprivica sa 13 poena, dvocifreni su bili i Kaminski (11), Trifunović (10) i Ledej (12), dok su se na drugoj strani istakli Dimić i Marić sa po 14 poena.

Crno-beli su ovaj meč igrali bez Bruna Kabokla, Mateuša Ponjitka i Džejlina Smita, koji neće uopšte igrati Kup Koraća zbog ograničenja broja stranaca, dok je Alen Smailagić imao blagu temperaturu. Uroš Trifunovič se vratio u tim prvi put od Monaka, kada mu je posle tog meča pozlilo u avionu.