Autor: Informer.rs

16.02.2024.

21:28

Foto: Starsportphoto

Sport

Partizanov biser na meti Poljaka! Da li će ga crno-beli prodati?!

Otkako je talentovani ofanzivac ušao u prvi tim Partizana ne prođe nijedan prelazni rok da se ne povezuje sa odlaskom u neki inostrani klub. Ovoga puta, poljski mediji pišu da je za rođenog Novopazarca zainteresovan klub iz Varšave, a šansu da ga angažuje imaće do 22. februara, kada se zatvara "fudbalska pijaca" u ovoj zemlji.

Naime, Legija je nedavno Bešiktašu prodala Ernesta Mučija (22) za deset miliona evra i uveliko mu traži zamenu, a među kandidatima upravo je i Baždar.

Prvotimac crno-belih se ranije dovodio u vezu i sa Juventusom, Fiorentinom, Volfsburgom i Valjadolidom, ali je na kraju sve ostajalo na nivou priča i spekulacija.

Iako se od njega očekivalo da se mnogo ranije izbori za status startera, nije mu to polazilo za rukom, pa je dosad upisao 56 nastupa, uz četiri gola i tri asistencije. Ipak, trener Igor Duljaj ga je nedavno, nakon završenih priprema na kipru, nekoliko puta javno pohvalio, rekao da je "raščistio neke bubice u glavi" i da od njega očekuje da iskoristi svojih pet minuta.

Informer

Samed Baždar

S druge strane, portal "Mocart sport" je došao do saznanja da je priča oko Sameda i Legije tek u povoju i da nije realno da on ove zime napusti Topčidersko brdo.

Podsetimo, Baždar je dete kluba iz Humske, prošao je sve selekcije, a ugovor mu traje do 30. juna 2026. godine. Njegova cena na tržištu iznosi dva miliona evra, ali realna cena je mnogo veća.