19.02.2024.

18:09

Foto: Starsportphoto

Sport

Poznato stanje Mateusa Saldanje! Evo koliko će Brazilac pauzirati!

Zaledili su se svi u taboru Partizana, ali i na tribinama u Humskoj, kada je Mateus Saldanja (24) u subotu, već posle pola sata igre protiv IMT-a (5:2), zamenjen zbog povrede zadnje lože!

Sjajni napadač je nakon duela sa Irfanom Zulfićem ostao da leži na travi, odmah mu je ukazana lekarska pomoć, bandažirana mu je povređena noga, ali ipak nije mogao da nastavi meč, pa ga je zamenio Nemanja Nikolić.

Navijači "parnog valjka" željno su iščekivali vesti o Brazilcu, pogotovo jer je za 9. mart zakazan 172. "večiti derbi" protiv Crvene zvezde na "Marakani". Sada je konačno i poznato kakvo je njegovo stanje.

Ultrazvuk je pokazao da nema ozbiljnog oštećenja, što znači da pauza neće biti duga. Saldanja i dalje oseća blagu bol, usled udarca koji je dobio, pa je zato i odlučeno da se ništa ne rizikuje.

Zbog toga će prvi golgeter Superlige biti van stroja ove nedelje i neće moći da pomogne ekipi narednog vikenda, kada će u sklopu 22. kola odmeriti snage sa Radnikom na jugu Srbije. Pored njega, na terenu neće biti ni Nikolića, koji mora da odradi suspenziju zbog nagomilana četiri žuta kartona.

To stvara i određene probleme treneru Igoru Duljaju, koji će zbog ove situacije morati da posegne za nekim alternativnim rešenjima za poziciju klasičnog centarfora. Nije isključeno da šansu od prvog minuta dobije mladi Samed Baždar (20), a možda čak i novajlija Jung Džun Goh (22).

Podsetimo, Saldanje je ove sezone odigrao 26 utakmica u svim takmičenjima za crno-bele, a dao je 16 pogodaka, uz pet asistencija.