29.02.2024.

07:00

Foto: Starsportphoto

Sport

Vreme je za revanš! Meč protiv Efesa je biti ili ne biti za Partizan

Crno-beli su posle tri vezana poraza u elitnom takmičenju pali na 11. mesto na tabeli, pa je večerašnji duel (20.30) u Beogradskoj areni protiv Efesa  u 27. kolu, biti ili ne biti za ekipu Željka Obradovića. Za protivnika imaće tim od kojeg su izgubili na početku sezone u Istanbulu sa 100:94.

Međutim, turska ekipa je od tog duela znatno izmenila tim, kao i glavnog trenera. Erdema Džana smenio je njegov pomoćnik, hrvatski stručnjak Tomislav Mijatović. Ipak, navijači crno-belih se nadaju da će im pobeda nad turskim timom, kao i prošle godine, preokrenuti sezonu i vratiti ih na pobednički kolosek.

Informer

Trener Obradović i košarkaši Partizana

Upravo je trijumf nad Efesom u decembru 2022. označio prekid niza od pet poraza u Evroligi, dok je izvanredna partija u Istanbulu u martu trasirala crno-belima put ka plej-ofu i nezaboravnu seriju sa Real Madridom.

Partizanov bek Aleksa Avramović, posle obaveza u kvalifikacijama za Evrobasket, gde je pomogao da reprezentacija Srbije ostvari dve pobede, poručuje da je ekipa motivisana i da se nada pobedi. 

Informer

Šejn Larkin i Ognjen Jaramaz u prvom meču odigranom u Istanbulu

On smatra da crno-belima večeras najveća opasnost preti od fantastičnog šutera Šejna Larkina, koji je uoči večerašnjeg meča u Areni sa oduševljenjem pričao o "grobarima"

- Veliki je šampion i ima ogromno poštovanje od mene, jer stvarno je pobednik, sjajan momak. Znamo koliko je dobar i agresivan u oba dela terena i koliko je doneo Efesu u prethodnih par sezona. I pre toga u Baskoniji, gde god je igrao ostavio je veliki trag. Tu su i Vil Klajburn, Elajdža Brajant i ostali… Svi igraju vrhunsku košarku, talentovani su - zaključio je Avramović.

Na strani Beograđana večeras biće pune tribine Arene, ali posao otežava činjenica da su zbog povreda neizvesni Džejms Naneli i Tristan Vukčević. Amerikanac je ima problem sa ramenom, dok nekadašnji krilni igrač Reala nije trenirao pred utakmicu zbog bolova u kolenu.