29.02.2024.

18:45

Foto: Starsportphoto

Sport

Partizan bez jednog od najboljih protiv Efesa! Veliki problem za Obradovića

Košarkaši Partizana definitivno će morati na teren protiv Efesa da izađu u znatno oslabljenom sastavu. Naime, prema poslednjim informacijama, utakmicu protiv turskog tima će propustiti sjajni šuter Džejms Naneli (33), koji se još nije oporavio od povrede.

Amerikancu je u finalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu protiv Crvene zvezde stradalo rame, a ni terapije i tronedeljna pauza u elitnom takmičenju nisu bili dovoljni da se problem na vreme reši. Nema sumnje, to će biti ogroman hendikep za "parni valjak", s obzirom da je iskusno krilo jedan od najboljih pojedinaca u ekipi Željka Obradovića.

Naneli ove sezone u Evroligi prosečno beleži 12,7 poena, 3,4 skoka i 2,7 asistencije po meču, a posebno se isticao poenima kada su se utakmice lomile i pravili preokreti.

Pored njega, na terenu protiv dvostrukog prvaka Evrope neće biti ni mladog centra Balše Koprivice (23), koji je bio deo reprezentacije Srbije u minula dva kola kvalifikacija za Evrobasket 2025, dok krilni centar Tristan Vukčević (20) ima problema sa kolenom i mora da odmori.

S druge strane, dobra vest za crno-bele je što je za okršaj sa timom iz Istanbula spreman borbeni Uroš Trifunović (23), kao i centar Alen Smailagić (23), kojeg je u prethodnom periodu mučio virus.