29.02.2024.

23:30

Foto: Starsportphoto

Sport

Ima nade! Evo kakvo je stanje na tabeli Evrolige nakon trijumfa Partizana!

Trijumf koji je došao u najboljem mogućem trenutku po crno-bele, nakon serije slabih igara i tri vezana poraza u elitnom takmičenju. Kada tome dodamo i neuspeh u finalu Kupa Radivoja Koraća od Crvene zvezde, jasno je da je večerašnji meč imao ogroman ulog kada govorimo o nastavku sezone i borbi "parnog valjka" da se nađe na koloseku koji vodi u plej-in.

Informer

 

Crno-beli i pored pobede, za sada ostaju van zone koja vodi u doigravanje. Upisali su 13. trijumf i imaju identičan skor kao desetoplasirana Valensija koju su savladali u Španiji i dočekuju je 12. aprila u poslednjem kolu regularnog dela.

Važno je i to što je turski velikan savladan ubedljivijom razlikom (100:90) nego što je poražen u Istanbulu (100:94) pa će u slučaju da sezonu završi sa istim skorom kao i Efes, biti bolje plasiran zbog međusobnog skora.

Informer

 

Na ruku šampionu ABA lige išao je ishod duela u Bolonji, gde je Virtus nadigrao Valensiju (87:74) i time pomogao crno-belima u borbi sa španskim predstavnikom. Da veče ne bude savršeno za "grobare" pobrinuli su se košarkaši Makabija, mada je trijumf "ponosa Izraela" nad Albom (106:71) u Berlinu svakako bio očekivan.

Informer

 

Za iznenađenje večeri pobrinuli su se igrači Panatinaikosa koji su savladali vodeći Real u Madridu (97:86), ali ta dva kluba svakako nisu direktni konkurenti Partizanu, već mogući rivali u plej-ofu.

Informer

 

Izabranici Željka Obradovića u narednom kolu 8. marta gostuju Armaniju. Italijanski tim je na 12. poziciji sa dve pobede manje, pa će i od ishoda te utakmice u velikoj meri zavisiti ishod Partizanove evropske bitke.