01.03.2024.

06:40

Foto: ATA Images

Sport

Ledej protiv Efesa uradio nešto što dugo nije viđeno u Evroligi (VIDEO)

Koliko je Zek Ledej (29) važan za igru crno-belih suvišno je i pričati, jer se to najbolje videlo kada mu nije išlo, a ekipa nizala poraze. Međutim, nakon odlične role u finalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu protiv Crvene zvezde, a potom i reprezentativne pauze, Amerikanac je zaigrao kao u transu.

Fenomenalnu partiju pružio je krilni centar protiv Efesa, koji je slomljen u grotlu Beogradske arene, čime je "parni valjak" ostvario izuzetno važnu pobedu, ukupno 13. u najjačem takmičenju. Iskusni as je bio jedini igrač koji na ovoj utakmici nije ni sekund proveo na klupi za rezerve, već je svih 40 minuta bio na parketu. 

Nešto što se ne pamti u Evroligi, ali i dokaz da mu trener Željko Obradović bezgranično veruje, što mu on vraća dobrim partijama. Sve vreme je momak iz Teksasa proveo na terenu, igrao bez izmene, a na kraju je protiv dvostrukog prvaka Evrope ostvario učinak od 21 poena, osam skokova i po jednu asistenciju i ukradenu loptu, za ukupan indeks korisnosti 27.

- Samo ratnički mentalitet. Uradiću sve da pomognem svom timu. Nisam savršen, ali pokušaću da pružim što više mogu i uradim sve što je u mojoj moći kako bi ekipa pobedila - rekao je skromni Ledej nakon trijumfa nad klubom iz Istanbula.

Informer

 

Novopečeni reprezentativac Azerbejdžana je sa nekoliko atraktivnih zakucavanja bukvalno podigao na noge više od 20.000 navijača u Areni.

- Gurali smo loptu. Čim smo lako otvorili tranziciju došli smo do 100 poena. Pravili smo greške, ali smo ostali zajedno, to je najbitnija stvar. To je vrlo važno za nas. Aleksa je ubacio mnogo teških šuteva, u visokom intenzitetu, pomogao nam je da dođemo do pobede. Ne mislimo o tabeli, već samo o tome kako da igramo jedni za druge - naglasio je Ledej.

On je dodao i da mu umor ne predstavlja problem i da je spreman na sve napore.

- Radimo rutinu pre utakmice i proces oporavka posle. Uvek sam igrao mnogo minuta tokom karijere. Trudim se samo da radim šta je do mene i da ne pravim greške. Moramo da nastavimo da igramo, to je naš posao. Da stanemo jedan uz drugog i radimo šta moramo - poručio je Ledej.

Informer

 

Na kraju se ljubimac "grobara" osvrnuo i na ovacije i podršku koju je s tribina dobio trener Željko Obradović.

- Stvarno nas trenira sa puno strasti i želje. Mi se trudimo da mu uzvratimo istom merom. Uvek je blagoslov čuti da navijači skandiraju - zaključio je Ledej.