Autor: Informer.rs

03.03.2024.

20:43

Foto: Starsportphoto

Sport

Kakav meč u Areni! NBA Partizan, pa rekord, a onda... Drama protiv Cedevite!

Kakav meč u Areni! Panter, Avramović i društvo, posle NBA poluvremena, posebno prve četvrtine, a u nastavku meča i prednosti od 20 poena razlike dozvolili Ljubljančanima da se vrate u finišu i stignu na minus 6, na minut pre kraja imali napad pri rezultatu 102:99, ali... Snage za preokret ipak nije bilo. 

Crno-beli su sjajno otvorili meč, oborivši rekord regionalnog takmičenja. Ekipa Željka Obradovića je u u uvodnih 10 minuta postigla 42 poena, što je rekord tog takmičenja kada je reč o prvim četvrtinama.

Ujedno to je i drugi najbolji učinak bilo kog tima u bilo kojoj četvrtini na jednoj utakmici ABA lige. Rekord sa 43 poena drži Cibona koja je toliko ubacila Bosni u trećoj četvrtini utakmice igrane 2007. godine.

Partizan su predvodili Avramović sa 12 poena i Anđušić sa 11, u šuterski raspoloženom periodu za tim Željka Obradovića.

U NBA ritmu je nastavio Partizan i u drugoj četvrtini, posle trojke Trifunović se dobro brani i rešava kontru. Pet poena u nizu, Partizan vodi 53:32. Ipak, bilo je i grešaka u igri crno-belih, koje su košarkaši Cedevite iskoristili za lagane poena. Ali tu je Kaboklo, sjajan poteza posle dodavanja Pantera - 55:42.

U finišu drugog kvartala, Cedevita je prišla na 64:53, posle tempa u fazonu najjače lige na svetu, domaći su pali. "Zmajčeki" su na krilima Omića i Kobsa. 

Informer

 

Rezime drugog perioda imao je Partizan i visokih 20 razlike, ali Cedevita je zaigrala bolje i smanjila zaostatak. Raspucali su se gostujući igrači, iskoristili greške domaćina, ali ipak tim Željka Obradovića nije dozvolio da dvocifrena prednost istopi.

Na poluvremenu 70:57 za Partiuzan.

Na početku drugog poluvremena crno-beli kao da su podigli ručnu, počeli da greše i potpuno neočekivano dozvolili Ljubljančanima da se vrate u meč.

Informer

 

Nisu se "zmajčeki" predavali, naprotiv, u jednom trenutku su smanjili na dva razlike, imali i napad, ali Jaka Blažič je preuzeo odgovorst i nije uspeo da pogodi.

Neverovatno, ali istinito, koliko Cedevita ne leži crno-belima, Partizan je ponovo sebi dozvolio da prospe veliku prednost i navijačima i sebi prirede novu dramu.

Danilo Anđušić bio je najefikasniji sa 23 poena, Aleksa Avramović postigao je 17, Bruno Kaboklo 15, a Kevin Panter 13.

Kod Cedevite Zoran Dragić ubacio je 22, a Dvejn Stjuart 18 poena. Partizanu sada sledi gostovanje Olimpiji iz Milana u Evroligi, a narednog ponedeljka Borcu iz Čačka u ABA ligi.