12.03.2024.

21:53

Foto: Starsportphoto

Sport

Ma, kakve kalkulacije! Obradović zna šta Partizan mora da uradi

Klub iz Katalonije ima skor od 19 pobeda i devet poraza, dok su izabranici Željka Obradovića osam mesta ispod njih sa skorom 13-15.


- Igramo protiv tima koji ima zaista veliki kvalitet i igra veoma dobro ove godine. Sigurno su među glavnim favoritima za fajnal-for i za osvajanje titule. U odnosu na početak Evrolige, kada smo sa njima igrali prvu utakmicu, ništa se bitno nije promenilo. Ponavljam, imaju stravičan kvalitet i biće potrebno da se odigra fantastična utakmica ako želimo da pobedimo - počeo je Obradović.


Što se tiče zdravstvenog biltena, situacija u Humskoj je znatno bolja u odnosu na prethodne mečeve, koje su zbog povreda propustili Džejms Naneli, Ognjen Jaramaz i Tristan Vukčević. 


- Svi su okej sad. Imamo male, sitne probleme, ali ništa zabrinjavajuće. Svi su trenirali večeras, to hoću da kažem - izjavio je Obradović.

Informer


Iskusni strateg istakao je da mesta za kikseve više nema, već da će njegova ekipa sa maksimalnim naporom ulaziti u svaku sledeću utakmicu. 


- Nemamo razlog da se bavimo kalkulacijama. Mislim da treba da idemo iz utakmice u utakmicu. Imamo ovo gostovanje, a onda posle igramo od pet uzastopnih utakmica četiri kod kuće, tako da treba ići iz utakmice u utakmicu. Baviti se kalkulacijama nikada nije dobro. Imaćemo neku jasniju situaciju tamo pred kraj, ali kako god, treba se boriti i probati do kraja ostati u igri za plej-in - dodaje trener crno-belih.

Informer


Prednosti igranja na domaćem terenu će biti važan faktor u narednim mečevima.


- Logično je da voliš da igraš pred svojom publikom. Ali, mi smo i u poslednjoj utakmici u Milanu imali podršku naših navijača, koliko god hoćete, pa i juče u Čačku je bila fenomenalna atmosfera. Gde god smo išli imali smo izvanrednu podršku, ali je domaći teren domaći teren, upravo u tom smislu da nema putovanja. To je nešto što je recimo bitno za igrače - podvukao je Obradović.


RASPORED PARTIZANA U NASTAVKU EVROLIGE


14.03. Barselona - Partizan

19.03. Partizan - Baskonija


21.03. Partizan - Real Madrid

28.03. Partizan - Olimpijakos


04.04. Alba Berlin - Partizan

12.04. Partizan - Valensija