14.03.2024.

07:00

Foto: Starsportphoto

Sport

Partizan juri čudo! Evo kad je poslednji put slavio u Barseloni!

Izabranici Željka Obradovića ne gube nadu za mesto među top deset timova Evrolige, ali na tom putu imaće izuzetno jake protivnike počevši večeras od Barselone (20.30, Sport klub 1) u 29. kolu elitnog takmičenja.

"Parni valjak" se trenutno nalazi na 11. mestu na tabeli, sa skorom 13-15, identičnim kao desetoplasirana Valensija, ali sledi im odlazak na teren, na kojem nisu pobedili punih 37 godina. Preciznije, jedinu pobedu nad Barsom u gostima Partizan je upisao 16. decembra 1987, kada su ga predvodili čuveni asovi Goran Grbović, Žarko Paspalj, Vlade Divac, kao i aktuelni trener.

Ekipa Rožera Grimaua jedna je od najozbiljnijih kandidata za osvajanje titule prvaka. I u ovom susretu je izraziti favorit sa kvotom 1,28, dok je koeficijent na trijumf srpskog kluba 3,50.

Na otvaranju ove sezone Katalonci su u Beogradskoj areni slavili sa 92:83. Računajuči sve duele, tim iz Humske je savladao španskog velikana davne 2010. i to u "Pioniru". Međutim, to ne obeshrabruje Alena Smailagića (23), koji obećava žestoku borbu.

Informer

Alen Smailagić u prvom meču protiv Barselone

- Mi ćemo sigurno dati sve od sebe. Treniramo jako, radimo naporno, pokušavamo da napravimo taktiku za sve. Pokušaćemo da izborimo najbolje moguće mesto na tabeli Evrolige. Verujem da možemo da pobedimo, prošle godine smo srušili Real u Madridu, možemo isto da ponovimo i u Barseloni. Da pokažemo da smo tim - podvukao je Smailagić.

Ekspedicija Partizana je u Barselonu otputovala juče u podne, dan i po nakon teško izvojevane pobede u Čačku nad Borcem u ABA ligi. Ipak, plejmejker Aleksa Avramović (29) smatra da će baš taj trijumf značiti timu na polju samopouzdanja.

Informer

Aleksa Avramović u duelu sa Janom Veselim

- Znamo da će biti neizvesno i da će nam trebati nova energija, ali znamo i da armija navijača stoji iza nas. Borićemo se protiv Barselone, ne predajemo se - poručio je Avramović.

Podsetimo, prvih šest timova na tabeli Evrolige na kraju regularnog dela plasiraće se u plej-of, dok će u plej-inu igrati ekipe pozicionirane od 7. do 10. mesta. U plej-inu će se igrati samo jedna utakmica, a domaćini će biti 7. i 9. na tabeli.