16.03.2024.

22:49

Foto: Starsportphoto

Sport

Fenomenalna partija crno-belih! Partizan lako izašao na kraj s panterima!

Crno-beli su večeras odigrali jedan rutinski meč, sve vreme su kontrolisali utakmicu, odigrali su smireno do kraja i ostvarili više nego ubedljivu pobedu. Puleni Željka Obradovića večeras su bili na nivou zadatka, nije moglo ništa da ih poremeti u ostvarivanju cilja.

Na početku su "panteri" pokušali da pariraju protivnicima, ipak kako je vreme odmicalo bilo je jasno da nemaju "alate" za ovaj podvig.  Bio je raspoložen Matic Rebec na početku, ipak Partizan je svaku pretnju rešio novom trojkom.

Šuterski su bili raspoloženi tokom svih 40 minuta, može se reći da im je ovaj meč poslužio da naštimaju nišanske sprave za važne okršaje u Evroligi koji slede naredne nedelje.

Informer

U skladu s tim, Željko Obradović je danas rotirao tim. Pružao je šansu igračima, da svako dobije svoj prostor na terenu kako bi se dizala forma za elitno takmičenje starog kontinetna. 

U drugom poluvremenu, već je bilo jasno da su igrači FMP-a shvatili da ne mogu da dođu do podviga protiv akutelnog šampiona ABA lige.  

Rezultatska prednost je rasla iz napada u napada, publika je aplaudirala sjajnoj igri pulena Željka Obradovića bilo je pitanje samo kojim rezultatom će završiti okršajka ova dva beogradska kluba.

Informer

Iako je pitanje pobednika odavno bilo rešeno, košarkaši Partizana nisu spustli gas već su nastavili u istom ritmu kako bi stigli do što ubedljivijeg trijufma. Može se reći da je ovo jedan od boljih njihovih mečeva  u tekućoj sezoni. Pošto su od početka do kraja bili "naloženi" na trijumf i nivo igre nije padao u odnosu to kako je vreme curilo.

Najefikasniji u crno-belim redovima bio je večeras Balša Koprivica koji je postigao 13 poena, uz šest skokova.  Pi Džej Doužer je meč završio sa 10 poena i pet skokva. 

Što se tiče FMP-a, predvodnik je bio  Jovan Novak sa 13 poena, dok je Matic Rebec postigao 10.