18.03.2024.

16:09

Foto: Starsportphoto

Sport

Obradović pred Baskoniju o Ledeju i TOP 10: Još uvek imamo šanse! Sada je dobra situacija za nas!

Jedno od prvih pitanja ticalo se upravo američkog asa, kojem je nedavno preminuo otac.

- U Americi je - bio je kratak odgovor Obradovića na pitanje o Ledeju, čime je stavio do znanja i da nije poznato kada će se vratiti.

Informer

Najtrofejniji evropski stručnjak zadovoljan je što njegov tim naredna tri meča igra u Beogradu.

- Sada smo u situaciji da naredne utakmice igramo na domćem terenu. Nema putovanja, to je dobra stvar. Znamo koliko su ti mečevi važni. Još uvek imamo neke šanse da budemo u tih TOP 10. Dakle, sad ćemo probati da, u odnosu na ono što imamo, da se pripremimo. Znamo da je to tim koji šutira izvanredno za tri poena. Sem jednog jedinog igrača na poziciji pet, svi ostali su u stanju da šutiraju za tri poena. Da ne pričam o Hauardu koji je na jednom meču šutirao 22 puta za tri poena. Prosečni broj šuteva je preko 30, ponekad ide preko 40. Ključ utakmice sigurno je tome da ne ubacuju u velikom procentu šut za tri i da sprečimo ofanzivne skokove, pre svega njihovih visokih igrača koji su izvanredno aktivni - rekao je Obradović.

Srpski tim protiv Baskonije igra u utorak od 20.30 u Areni, a dva dana kasnije u četvrtak dočekuje Real Madrid, takođe od 20.30 u Areni.

Partizan je u ovom trenutku na 10. mestu koje donosi plej-in sa skorom 13:16 i ovo je je bez sumnje izuzetno bitan meč za crno-bele.