21.03.2024.

19:30

Foto: Starsportphoto©

Sport

KRAJ: Real slavio u Beogradu, Partizan se držao u prvom poluvremenu!

PARTIZAN - REAL MADRID  76:88 (13:13, 18:20, 23:35, 22:20)

Grad: Beograd

Dvorana: Beogradska arena

Sudije: Fernando Roča, Jakub Zamojski, Rain Perandi

Partizan: Avramović, Koprivica, Panter, Smailagić, Jaramaz, Naneli, Trifunović, Anđušić, Doužer, Ponitka, Kaminski, Kaboklo

Real Madrid: Kozer, Abalde, Kampaco, Gonzales, Hezonja, Alosen, Dek, Poarije, Tavares, Jabusele, Ndijaj, Musa

UŽIVO:

ČETVRTA ČETVRTINA:

KRAJ! 

40. minut - Poentira Džejms Naneli u tranziciji i smanjuje na deset razlike, to bi bilo to od večerašnje utakmice - 76:88!

39. minut - Forsira sada Kevin Panter i promašuje dve trojke, nešto više od minuta ostalo je do kraja - 74:86. 

38. minut - Još poena za Kevina Pantera koji poentira preko Geršona Jabuselea i koristi dodatno slobodno bacanje. Prethodno je sa poludistance precizan bio Gabrijel Dek - 74:84! 

38. minut - PANTEEEEEER! Sedam vezanih poena za kapitena Partizana koji smanjuje prednost Reala, ali deluje da se prekasno upalio iskusni Amerikanac - 71:82!

Informer

 

37. minut - Neverovatno... Sada istom merom uzvraća Mario Hezonja na drugoj strani pošto pogađa uz faul Nanelija i koristi dodatni penal - 66:82. Ima hrvatski internacionalac već 25 poena na svom kontu. 

37. minut - NAPOKON! Dobar potez Kevina Pantera koji je probio Fabijena Kozera i pogodio uz faul, a potom realizovao dodatno slobodno bacanje - 66:79. 

36. minut - Sada greši Bruno Kaboklo pošto je u borbi za skok faulirao Gabrijela Deka i poslao Argentinca na liniju penala, a ovaj to bez problema koristi - 63:79. 

36. minut - Dobro je delovala odbrana Partizana, a onda iz nemoguće pozicije pogađa Gabrijel Dek - 63:77!

36. minut - Još poena za Džejmsa Nanelija koji je jedini raspoložen u ovim momentuma u taboru crno-belih - 63:75!

35. minut - Koriste crno-beli i dodatni napad zbog Poarijevog faula pošto je Francuz uz kontant zaustavio i Nanelija. Amerikanac siguran sa linije slobodnih bacanja - 61:75!

34. minut - Nesportski faul Vensana Poarijea koji je nogama zaustavio kontru Real Madrida! Nažalost, ne koristi to Doužer pošto je bio polovičan sa linije penala - 59:75!

34. minut - Još jedan faul Kevina Pantera kojim šalje Jabuselea na liniju penala, a Francuz pogađa oba slobodna bacanja - 58:75!

33. minut - Prekida Džejms Naneli seriju gostiju u "Beogradskoj areni", ali uzalud... Mario Hezonja se poigrava sa Kevinom Panterom, sada je naterao kapitena Partizana da ga faulira - 58:73. 

Informer

 

32. minut - Nastavlja se serija Marija Hezonje, peta trojka za hrvatskog reprezentativca sada preko ruke Kevina Pantera + 17 za Real i još jedan tajm-aut Željka Obradovića - 56:73!

32. minut - Napokon nešto dobro u režiji Kevina Pantera koji poentira nakon prodora, na drugoj strani dobra odbrana crno-belih, ali uzalud... Poarije kupi ofanzivni skok i vraća loptu u obruč - 56:70!

31. minut - Nižu se promašaji Partizana, sada je neprecizan bio Bruno Kaboklo, na sreću crno-belih ne uspeva to da kazni Kozer. 

TREĆA ČETVRTINA: 

30. minut - Au... Promakla je svima greška crno-belih u finišu deonice, loptu je uspeo da ukrade Fabijen Kozer i uveća prednost Reala - 54:68!

30. minut - Stotinak sekundi bilo je potreno Realu da stekne 10 poena prednosti, razigrao se Kampaco i sam poentirao posle prodora - 54:64. Na drugoj strani promašaj Doužere, za kraj deonice poentira Vensan Poarije. 

29. minut - Novi promašaj crno-belih, surova kazna preko Fabijena Kozera, ponovo u režiji Kampaca! Francuz je sam ostao pod košem Partizana nakon prodora plejmejkera Real Madrida - 54:62!

29. minut - Maksimalna prednost Reala večeras nakon trojke Marija Hezonje, još jednom je sve sam uradio Fakundo Kampaco i u ćošku pronašao samog Hrvata - 54:60! Mora tajm-autom da reaguje Željko Obradović. 

Informer

 

28. minut - I ponovo isto... Trojka Partizana - trojka Reala! Precizan je bio Bruno Kaboklo, na drugoj strani Fakundo Kampaco koji vezuje pet poena, a potom beleži i asistenciju za Tavaresa nakon devetog promašaja Pantera - 54:57!

27. minut - Simultanka Bruna Kabokla koji poentira preko Tavaresa, vraća to Fakundo Kampaco prvim poenima na večerašnjem susretu pored Pantera - 51:52!

26. minut - Daleko efikasnije u nastavku susreta, sada je Avramović prelako prošao pored Kampaca i iznudio faul Eda Tavaresa, ali pogađa samo jedno bacanje. Na drugoj strani silovito zakucavanje centra Reala - 49:50!

26. minut - Fantastična predstava Frenka Kaminskog, sada je sa niskog posta napao Eda Tavaresa i nakon "piruete" lagano poentirao pod košem - 48:48!

25. minut - Preokret Real Madrida, koriste sve poklone "blankosi", sada je sam ostao Geršon Jabusele i kaznio Panterov promašaj - 46:48. 

25. minut - Ponovo na liniju penala ide Mario Hezonja i još jednom je siguran Hrvat, na drugoj strani svoju seriju promašaja nastavlja Kevin Panter - 46:45. 

24. minut - BUM! BUM! BUM! Još jedna trojka Frenka Kaminskog koji maksimalno koristi svoje prednosti u odnosu na Tavaresa - 46:43!

24. minut - Diže Aleksa Avramović prednost Partizana nakon novog prodora i lepo polaganja, ali na drugoj strani trojku pogađa Mario Hezonja - 43:43. 

Informer

 

23. minut - Naivan koš prima Partizan, direktno iz auta proigran je Fabijen Kozer koji je siguran pod košem, ali na drugoj strani vraća Bruno Kaboklo nakon ofanzivnog skoka - 41:40. 

22. minut - KAMINSKIIIIIIIII! Druga trojka Partizana na startu treće deonice, precizan je bio Frenk Kaminski - 39:38!

22. minut - Nova greška Kevina Pantera koji je faulirao Marija Hezonju u lošem momentu, Hrvat pogađa uz prekršaj, ali ne koristi dodatno slobodno bacanje. Prethodno je precizan pod košem Reala bio Frenk Kaminski - 36:38!

21. minut - Neverovatno... Kada god Partizan pogodi trojku stigne odgovor sa druge strane. Sada je precizan bio Avramović, vraća to Geršon Jabusele - 34:36!

21. minut - Uspešno su se crno-beli odbranili na startu drugog poluvremena, a da stvar bude bolja faul u napadu pravi Edi Tavares. 

DRUGA ČETVRTINA: 

20. minut - Vodi Real u finišu prvog poluvremena, kupi Gabrijel Dek ofanzivni skok nakon promašaja Hezonje i vraća loptu u koš - 31:33. Još jedan tajm-aut za Željka Obradovića koji želi da nacrta poslednji napad Partizana u drugoj deonici. 

Informer

 

19. minut - Neverovatno... Iz nemoguće pozicije pogađa Gabrijel Dek i vraća rezultatski egal u "Beogradskoj areni". Faulirao ga je Ponitka, a Argentinac pogodio penal za 31:31. 

19. minut - NANELIIIIIIII! Vuče iskusni bek Partizan u ovim momentima pošto je poentirao uz faul Gonzalesa i iskoristio dodatno bacanje - 31:28!

18. minut - Bolja reakcija Reala nakon Obradovićevog tajm-auta, crno-beli ne koriste svoj napad, a u kontri poentira Fabijen Kozer i poravnava rezultat - 28:28!

18. minut - Raspalio je Naneli "Beogradsku arenu" pogotkom za tri poena, ali vrlo brzo euforiju stišava Mario Hezonja koji uzvraća istom merom - 28:26. Stala je odbrana Partizana, odmah tajm-autom reaguje Željko Obradović.

17. minut - Džanan Musa, Geršon Jabusele i Fakundo Kampaco imaju po dva faula, problemi za Real se nastavljaju, na pravi način koriste to crno-beli i preko Nanelija uvećavaju svoju prednost - 25:23!

16. minut - Polovičan učinak Marija Hezonje sa linije penala nakon faula Frenka Kaminskog - 23:22!

15. minut - Trojka Aleksa Abaldea koji je ostao sam, a na drugoj strani silovito zakucavanje Alekse Avramovića koji održava vođstvo Partizana - 23:21!

15. minut - Veliku borbu pod košem sa Tavaresom vodi Kaminski i za sada je dobija! Amerikanac je uhvatio ofanzivni skok i iznudio drugi faul Jabuselea, a potom pogodio dva slobodna bacanja 21:21. 

Informer

 

14. minut - Dobar potez Alekse Avramovića koji, nažalost, nije krunisan polaganjem. Povukao je Alosen kontru i kao na tacni poslužio Eda Tavaresa za prekid Partizanove serije - 19:18!

13. minut - Ima Real Madrid pod košem Edija Tavaresa, ali crno-beli imaju Frenka Kaminskog. Amerikanac sada posterizuje gorostasa sa Zelenortskih ostrva. Na drugoj strani ga bez faula zaustavlja i otvara kontru za Džejmsa Nanelija koji lagano poentira - 19:16!

12. minut - Greška Alekse Avramovića koji je ljut što nad njim nije sviran faul na liniju penala šalje Džanana Musu. Pogađa šuter Reala sva tri slobodna bacanja - 15:16!

11. minut - Propisno se obrukao Edi Tavares pošto je imao lagano zakucavanje, ali je uspeo da promaši. Mnogo sreće za Partizan, a na drugoj strani Frenk Kaminski donosi novu prednost crno-belima - 15:13!

PRVA ČETVRTINA: 

10. minut - Hladan tuš u režiji Marija Hezonje! Krilo Reala pogađa trojku sa deset metara uz zvik sirene - 13:13!

Informer

 

10. minut - Ponovo je Musa "proplivao" nakon finte, ovoga puta Danila Anđušića! Faulirao je reprezentativac Bosne i Hercegovine šutera Partizana koji koristi tri slobodna bacanja i donosi crno-belima prednost- 13:10!

10. minut - Predivan potez Alekse Avramovića koji je fintom izbacio Džanana Musu, a potom lagano položio loptu u koš Reala, nerešeno je - 10:10!

9. minut - Uveo je Ćus Mateo Geršona Jabuselea na parket, izazvalo je to reakciju tribina, ali Francuz sa niskog posta realizije napad Reala. Na drugoj strani precizan je Bruno Kaboklo u tranziciji - 8:10!

8. minut - Prekida Partizan seriju Real Madrida pošto je Fabijen Kozer sapleo Kevina Pantera. Kapiten crno-belih polovičan je sa linije penala, "blankosi" imaju koš prednosti na isteku osmog minuta u "Beogradskoj areni" - 6:8. 

7. minut - Prvi put na parketu je Edi Tavares, odmah toranj u reketu Reala postiže poene pod košem, nije mogao da mu parira Bruno Kaboklo. Na drugoj strani promašaj Ognjena Jaramaza - 5:8!

6. minut - Nastavlja se prazan hod Partizana, ne uspevaju crno-beli da pronađu put do koša Reala, sada je sa velike udaljenosti na isteku napada šutirao Bruno Kaboklo, ali koša nema. 

Informer

 

5. minut - Sa devet metara je pokušao kapiten Partizana i ponovo nije pogodio, surova kazna na drugoj strani pošto u kontri zakucava Mario Hezonja za prvo vođstvo Reala večeras - 5:6!

5. minut - Šteta... Nije dobro Panter ušao u utakmicu, sada je čistu loptu poslao u ruke Fakundu Kampacu, Argentinac otvara kontru i asistira Kozeru koji je fauliran, a potom sa linije penala smanjuje prednost crno-belih - 5:4!

4. minut - Problem za Partizan su dva rana faula Pi-Džeja Doužera, sada je Amerikanac na liniju penala poslao Vensana Poarijea, koristi to centar Reala i donosi prve poene svojoj ekipi - 5:2!

3. minut - Četvrti promašaj Reala za tri poena, kažnjava to Kevin Panter koji je u tranziciji napao Gabrijela Deka i poentirao pod košem - 5:0!

3. minut - Nakon pogotka Kaminskog nižu se promašaji na obe strane, dobra odbrana Partizana na startu meča. Imali su crno-beli priliku da uvećaju prednost nakon ofanzivnog skoka Pi-Džej Doužera pošto je Amerikanac napravio faul u napadu. 

2. minut - KAMINSKIIIIIIII! Eksplodirala je "Arena", a da utakmica nije pošteno ni počela, centar crno-belih pogađa za tri poena - 3:0!

1. minut - Utakmica je počela, prvi napad na meču za Partizan, ali nije bio precizan Frenk Kaminski! Na drugoj strani Hezonja diže za tri poena u ranoj fazi napada i ne pogađa - 0:0! 

Informer

 

20:24 - Počelo je zvanično predstavljanje dveju ekipa. 

20:20 - Ovacije za trenera Željka Obradovića koji je u najavi utakmice rekao da će njegova ekipa morati da odigra bez greške ukoliko želi da savlada "blankose". 

20:19 - Kompletni sastavi Partizana i Real Madrida za večeras! 

Informer

 

20:13 - Ne prestaje skandiranje na račun Geršona Jabuselea zbog svega što se desilo prošle sezone u četvrtfinalnoj seriji. Francuz je tada rvačkim zahvatom srušio i povredio Dantea Egzuma. 

20:09 - Evo na parketu i košarkaša Partizana, ogromne ovacije za izabranike Željka Obradovića! 

20:05 - Salva zvižduka i uvreda dočekala je košarkaše Reala na startu zagrevanja, naravno, najviše na račun Gerošna Jabuselea. 

19:58 - Ni večeras Željko Obradović ne računa na Zeka Ledeja koji je u Americi zbog smrti oca, a van sastava je i Džejlin Smit. 

19:49 - Navijači Partizana pamte prošlu sezonu i četvrtfinalne mečeve protiv Real Madrida. Crno-beli su tada iz španske prestonice doneli dve pobede, u "Beogradskoj areni" bio je potreban jedan trijumf za plasman na F4, ali je "kraljevski klub" okrenuo rezultat, kasnije postao šampion Evrope. 

19:41 - Crno-beli u duel sa Realom ulaze u dobrom raspoloženju pošto su u utorak savladali Baskoniju i tako značajno uvećali šanse da se nađu u plej-inu Evrolige. 

19:35 - Ovacije za Marija Hezonju! Hrvatski reprezentativac već neko vreme se pominje kao potencijalno pojačanje Partizana, javno je hvalio "grobare" koji su mu se odužili u "Beogradskoj areni". 

19:30 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 31. kola Evrolige između Partizana i Real Madrida. Sve detalje sa ovog meča uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!