21.03.2024.

22:37

Foto: EPA Images

Sport

Poraz koji najmanje boli, tek sledi ono najvažnije! Evo kako izgleda tabela Evrolige posle trijumfa Reala!

Trijumf nad aktuelnim prvakom Evrope svakako nije bio očekivan i u kalkulacijama za plasman u doigravanje neće napraviti veliku štetu. Ostaje naravno žal, pošto su puleni Željka Obradovića u većem delu utakmice bili ravnopravni i uz malo više sreće i iskustva u završnici lako su mogli do trijumfa koji bi mnogo značio pred finiš regularnog dela sezone.

Informer

Vensan Porije (levo) i Džejms Naneli (desno) u Areni

Svakako je mnogo važnije upisati pobede u preostalim utakmicama, za početak u narednom kolu kada će Partizan ponovo biti domaćin (28. mart) Olimpijakosu. Trijumfi nad Albom u gostima (4. april) i Valensijom kod kuće (12. april) apsolutno su obavezni ukoliko crno-beli žele da produže evropsku priču makar na još nekoliko utakmica.

Informer

detalj sa utakmcie Efes-Alba

Dobra vest za "grobare" jeste da je Žalgiris večeras u Kaunasu savladao Baskoniju (94:76) i tako ostavio crno-belima nadu da do kraja mogu da prestignu rivala iz Španije i domognu se devetog mesta, što bi im u prvom meču plej-ina donelo prednost domaćeg parketa. Sastav iz Vitorije i dalje ima dve pobede više, ali i vrlo težak raspored do kraja. Najpre dočekuje Efes, a zatim u poslednja dva kola gostuje Realu i Virtusu. Partizan je bolji u međusobnom odmeravanju snaga pa će u slučaju identičnog skora biti domaćin u utakmici plej-ina.

Informer

Mustafa Fal (Olimpijakos) i Žofri Lovernj (Asvel)

Doduše, Žalgiris je pobedom prišao Partizanu na samo pobedu zaostatka, ali Litvanci takođe imaju težak raspored (Armani i Real kod kuće, Monako u gostima) kao i slabiji učinak u međusobnom duelu. Efes je teže nego što se očekivalo savladao Albu u Istanbulu (85:84), pa i velikan iz Istanbula ima svoju računicu, pošto sada ima isti skor kao šampion ABA lige. Efes do kraja gostuje Baskoniji i Fenerbahčeu, a u poslednjem kolu dočekuje Crvenu zvezdu. Rezultatski nebitan meč za crno-bele odigrali su Olimpijakos i Asvel, grčki sastav je slavio rezultatom 80:64.