Autor: S. M.

22.03.2024.

12:35

Foto: Starsportphoto©

Sport

Evo kada je sahrana oca Zeka Ledeja! Svi se pitaju da li će Amerikanac stići na Olimpijakos

Ledej je otišao u Sjedinjene Američke Države posle utakmice 29. kola Evrolige u Barseloni prošlog četvrtka jer mu je otac Riki Vinsent Ledej bio u teškom stanju.

Preminuo je u subotu 16. marta posle duge i teške bolesti u 63. godini, a američki krilni centar je dobio punu podršku od kluba da bude uz porodicu i vrati se kad želi.

Kako otkriva Informer, služba uoči sahrane obaviće se danas u 17.00 po našem vremenu (11.00 po tamošnjem) u baptističkoj crkvi u predgrađu Dalasa, dok je sahrana u ponedeljak u 15.00 po našem vremenu na Nacionalnom groblju u Dalasu.

Trener Partizana Željko Obradović rekao je sinoć posle poraza od Real Madrida da ne zna kad se Ledej vraća jer ga to nije ni pitao.

- Ne znam kada se vraća Ledej. Kada sam razgovarao sa njim pričao sam isključivo o porodičnoj tragediji, nisam hteo nijednog trenutka da ga pitam kad se vraća, niti da na bilo koju drugu temu da razgovaram sa njim. To je ono što je njegov život i to je za njega najbolnije i najvažnije. Ne znam kada je sahrana, pitao sam, verovatno ćemo imati odgovor sutra ili prekosutra. Ja sam čuo da mu je otac bio vojno lice i da se sahranjuje po tim pravilima. Zaista ne znam - rekao je Željko.

Crno-beli putuju u Podgoricu gde će u nedelju od 17.00 gostovati Studentskom centru u ABA ligi, a naredni meč u Evroligi čeka ih u četvrtak protiv Olimpijakosa u Beogradskoj areni.