24.03.2024.

16:05

Foto: Starsportphoto©

Sport

KRAJ: Partizan savladao Studentski centar!

STUDENTSKI CENTAR - PARTIZAN  78:84 (26:20, 15:18, 17:25, 20:21)

Grad: Podgorica

Dvorana: Morača

Sudije: Damir Javor, Josip Radojković, Luka Kardum

Studentski centar: Bogavac, Pavlićević, Vučeljić, Hadžibegović, Baćović, Ivišić, Dokins, Drobnjak, Drežnjak, Todorović, Kapusta, Mirković

Partizan: Smit, Koprivica, Panter, Smailagić, Jaramaz, Naneli, Trifunović, Anđušić, Doužer, Ponitka, Kaminski, Kaboklo

UŽIVO: 

ČETVRTA ČETVRTINA: 

40. minut - Stavlja Borna Kapusta tačku na meč pogotkom za tri poena - 78:84!

39. minut - Prekida seriju Partizana Hadžibegović, prvi poen  za Bosanca još od uvodnih minuta. Ipak, kratko je trajala radost domaćih, novi poeni za Koprivicu i Pantera - 73:84!

38. minut - Sjajna akcija crno-belih koju je zakucavanjem krunisao Balša Koprivica! Zadovoljan je Željko Obradović - 69:80!

37. minut - Novi poeni za Kevina Pantera, Partizan je na maksimalnih +9 - 69:78!

36. minut - Siguran je na jednoj strani Igor Drobnjak, a na drugoj Džejms Naneli. Amerikanac je najefikasniji u sastavu Partizana večeras - 68:76!

35. minut - Polovičan učinak Mirkovića sa linije penala, na drugoj strani Alen Smailagić poentira - 66:74! Deluje da Partizan u  ovim momentima rešava pitanje pobednika...

Kratak prekid u "Morači" budući da se jedan red svetala ugasio. 

34. minut - Raspucao se Kevin Panter kada je domaćin počeo da topi prednost Partizana i vezao četiri poena. Crno-beli su ponovo na +6 - 65:71!

Informer

 

33. minut - Nesportski faul Smailagića koji je nehotice laktom udario Drežnjaka. Hrvatski košarkaš pogađa slobodno bacanje - 64:67!

32. minut - Napao je Panter u tranziciji Drežnjaka i pogodio, a onda Hrvat uzvraća istom merom i imaće dva penala pošto ga je faulirao Alen Smailagić. Siguran je plejmejker SC - 63:67!

31. minut - Poenima Džejmsa Nanelija PArtizan otvara poslenji period na večerašnjoj utakmici, ali na drugoj strani za tri pogađa Mirković - 61:65!

TREĆA ČETVRTINA: 

30. minut - Uspeva Partizan da dobije treću četvrtinu sa osam razlike i tako u poslednji kvartal uđe sa vođstvom - 58:63!

29. minut - Koprivica predvodi crno-bele u Podgorici, centar Partizana vezuje četiri poena u finišu treće četvrtine i donosi svom timu osetniju prednost pred poslednji kvartal - 56:61!

28 minut - Pogađa za tri poena Kevin Panter, ali na drugoj strani istom merom uzvraća Obri Dokins - 54:57!

27. minut - Skupa greška Balše Koprivice koji je napravio nesportski faul kako bi zaustavio kontru domaćina. Borna Kapusta pogađa dva poena, a Podgoričani korite i dodatni posed pošto je Baćović fauliran u borbi za loptu - 51:54!

26. minut - Serija Obrija Dokinsa se nastavlja, šuter SC-a pogađa dva puta je bio prvi u kontri, ali vraća to Koprivica - 48:54!

25. minut - NANELIIIIIIIII! Ostao je Amerikanac sam u uglu i pogodio za tri poena, raste prednost Partizana - 44:52!

24. minut - Još lakih poena za Koprivicu koji pravi ogromne probleme odbrani Studentskog centra, na drugoj strani istom merom uzvraća Obri Dokins - 46:49!

23. minut - Pogađa Obri Dokins sa poludistance, ali dobija tehničku zbog flopinga. Koristi to Naneli i postiže dodatno bacanje, a potom novi poeni za Koprivicu - 44:47!

Informer

 

22. minut - Partizan vodi! Još jedna dobra odbrana crno-belih, u kontri je bio prvi Koprivica i zakucao preko Baćovića - 41:42! 

21. minut - Raspoložen je Džejms Naneli na startu drugog poluvremena, Amerikanac je prvo odigrao čistu odbranu protiv Drežnjaka, a potom pogodio sa poludistance - 41:40. 

DRUGA ČETVRTINA: 

20. minut - PANTEEEEEEER! Fantastičan potez Partizanovog kapitena koji pogađa uz faul i koristi dodatno slobodno baacnje. Ipak, tačku na prvo poluvreme stavlja Obri Dokins - 41:38!

19. minut - Mini serija Studentskog centra, prvo je precizan bio Ivišić, a potom nakon greške Nanelija u kontri loptu u koš polaže Hadžibegović - 39:35!

18. minut - Mnogo sreće za crno-bele pošto je Alen Smailagić uspeo da poentira iz teške situacije za novi egal - 35:35!

17. minut - Šteta... Ponovo je Ponitka ukrao čistu loptu, ali ne koristi Partizan napad već otvara kontru za domaćina koju Tomislav Ivišić završava zakucavanjem - 35:33!

17. minut - PONITKAAAAAA! Fantastična reakcija Poljaka u odbrani, a potom atraktivno zakucavanje u napadu! Nerešeno je u "Morači" - 33:33!

16. minut - Prekida Džejms Naneli seriju promašaja pošto je bio precizan sa linije penala nakon faula Dokinsa, istopio je Partizan prednost domaćeg sastava - 33:31!

15. minut - Rikošet pod košem Partizana, ne uspeva domaći sastav iz tri pokušaja da postigne koš ali ni na drugoj strani nije bio precizan Kevin Panter. 

14. minut - Dobra reakcija Partizana nakon tajm-auta! Serija 4:0 u režiji crno-belih preko Kabokla i Doužera, sada minut predaha traže sa klupe Studentskog centra - 33:28!

Informer

 

13. minut - Novi laki poeni za Baćovića pod košem, ljut je Željko Obradović zbog slabe odbrane svog tima i reaguje još jednim tajm-autom - 33:24!

12. minut - Na jednoj strani precizan je Jaramaz, na drugoj Igor Drobnjak, ne uspeva Partizan da se odbrani u "Morači" - 31:24!

11. minut - Još jedna trojka za SC na startu druge četvrtine, Luka Bogavac je bio precizan,  na drugoj strani vraća Džejms Naneli - 29:22!

PRVA ČETVRTINA: 

10. minut - Mnogo sreće za Partizan na isteku prvog perioda, Kaminski dobija poklon od Baćovića koji ga je bez potrebe faulirao. Siguran je centar crno-belih sa linije slobodnih bacanja - 26:20!

9. minut - Slaba odbrana crno-belih, sve polazi za rukom domaćem sastavu, sada je dva penala dobio David Mirković i vratio maksimalnih +8 za "studente" - 26:18!

9. minut - Uspeva Kevin Panter da prekine seriju Studentskog centra poenima sa poludistance, ali na drugoj strani prvi poeni za Matea Drežnjaka - 24:18!

8. minut - Nastavlja se niz domaćeg tima, sada je Vasilije Baćović nadmudrio Bruna Kabokla i pogodio uz faul Brazilca, pogađa centar Podgoričana i dodatno bacanje - 22:14!

7. minut - Serija Studentskog centra 6:0 u režiji Obrija Dokinsa, sada je Amerikanac bio prvi u kontri i lagano zakucao preko Anđušića. Mora da reaguje tajm-autom Željko Obradović - 19:14!

6. minut - Loša reakcija Balše Koprivice u odbrani, koristi to Borna Kapusta i postiže prve poene večeras - 15:14!

Informer

 

6. minut - ANĐUŠIIIĆ! Sjajan potez šutera Partizana koji je fintom izbacio Hadžibegovića, prošao do koša i pogodio uz faul, ali ne koristi Anđušić i dodatno bacanje - 13:14!

5. minut - Raspucan je Obri Dokins na startu meča, nova trojka za Amerikanca, potom loš šut Uroša Trifunovića, ali na sreću crno-belih ne koristi to Studentski centar - 13:12!

4. minut - Naivan faul Bruna Kabokla koji poklanaj tri penala Hadžibegoviću, a reprezentativac Bosne i Hercegovine pogađa dva - 10:9!

3. minut - Još jedna trojka za domaći tim, precizan je bio Dokins, prethodno se u srelce upisao i Balša Koprivica. Usledio je još jedan lep napad Partizana koji završava Uroš Trifunović - 6:9!

2. minut - Ponovo crno-beli koriste visinsku prednost Bruna Kabokla, Brazilac je sada pametno sačekao i u uglu pronašao samog Anđušića koji pogađa za tri poena, ali vraća na drugoj strani Hadžibegović - 3:5!

1. minut - Utakmica je počela, odmah je Bruno Kaboklo iskoristio "mis meč" situaciju protiv Borne Kapuste i lagano zakucao loptu u koš - 0:2! 

16:50 - Jedna izmena u odnosu na tim koji je nastupio protiv Real Madrida! Van sastava ostao je Aleksa Avramović kako bi se odmorio pred naredne izazove u Evroligi, a na parketu  će biti DŽejlin Smit. 

16:27 - Željko Obradović je u najavi utakmice istakao kako njegovu čeka zahtevan meč u Podgorici nakon dva teška ispita u Evroligi. 

- Ritam utakmica se nastavlja, na redu je ABA liga. Menjamo čip kao i uvek, uz maksimalno poštovanje prema Studentskom centru. O njima se sve zna, u pitanju je ekipa koja zaista igra veoma dobro, napravili su podvig osvajanjem Kupa Crne Gore i zaslužuju maksimalno poštovanje - rekao je Obradović. 

16:16 - Partizan duel u "Morači" dočekuje nakon polovičnog učinka u Evroligi prošle nedelje. Crno-beli su prvo savladali Baskoniju, a potom doživeli poraz u duelu sa Real Madridom. 

16:12 - Studentski centar ove sezone naneo je jedan poraz Partizanu i to u finalu Superkupa ABA lige! Bilo je to na startu takmičarske godine, ali je sastav podgoričke ekipe značajno promenjen u odnosu na taj duel. 

16:05 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 24. kola ABA lige između Studentskog centra i Partizana. Sve detalje sa ovog meča uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!