25.03.2024.

15:24

Foto: AP PHOTO

Sport

Legenda dolazi u Arenu! Gledaće meč Partizana i Olimpijakosa

Nije ništa čudno, a ni novo, da čuveni sportisti dolaze u najveću srpsku dvoranu, kako bi gledali crno-bele i uživali u spektaklu koji njihovi navijači, iz nedelje u nedelju, priređuju u najjačem evropskom takmičenju.

Tik pored parketa u prethodnom periodu sedeli su legendarni fudbaleri, košarkaši, odbojkaši, rukometaši, teniseri, bivši i sadašnji asovi, a sada će to društvo biti bogato za još jedno dobro poznato ime.

Nekadašnji jugoslovenski i hrvatski reprezentativac stiže u našu prestonicu kako bi uživo pratio duel Partizana i Olimpijakosa. Ujedno, to će za Kukoča biti prilika da se vidi i sa svojim prijateljima i nekadašnjim saigračima iz državnog tima, Željkom Obradovićem (64) i Zoranom Savićem (57), aktuelnim trenerom i sportskim direktorom "parnog valjka".

Između ostalog, njih trojica su delili svlačionicu kada su "plavi" 1990. osvojili zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Argentini. Dve godine ranije, Toni i Žoc su bili zajedno na Olimpijskim igrama u Seulu i tadašnjoj SFRJ doneli su srebro.

Pored toga, u klupskim okvirima, vodili su žestoku borbu na terenu kao članovi Jugoplastike i Partizana. U starijim navijačim krugovima pamti se još kada je tim iz Splita 1991. gostovao i slavio u "Hali sportova" protiv crno-belih sa 3:0 u seriji, čime je stigao i do titule prvaka države. Svi navijači u dvorani su posle utakmice aplauzom pozdravili Kukoča, koji je ubrzo, tog leta, prešao u italijanski Beneton.

Informer

Toni Kukoč u dresu Čikaga

Nekada sjajno krilo imalo je potom i izuzetno uspešnu karijeru u NBA ligi, gde je nastupao za Čikago, Filadelfiju, Atlantu i Milvoki. Bio je saigrač sa slavnim Majklom Džordanom, a upravo je sa Bulsima tri puta osvajao šampionski prsten.