28.03.2024.

11:44

Foto: Starsportphoto

Sport

Partizan ipak kompletan protiv Grka? Zek Ledej se pojavio na terenu (FOTO)

Vest da se Zek Ledej pojavio na terenu svakako je obradovala sve navijače crno-belih, ali i stručni štab na čelu sa Željkom Obradovićem. Krilni centar jedan je od najboljih igrača "parnog valjka" u poslednje dve sezone, a protiv Reala u prošloj rundi najbolje se videlo koliko nedostaje ekipi.

Iako je prvobitno bilo planirano da se on u utorak ujutru priključi ostatku tima, to se ipak nije dogodilo. Upravo je trener juče objasnio da je Ledej imao problema sa letom iz Sjedinjenih Američkih Država i da zbog kašnjenja najverovatnije neće biti u sastavu za, možda i odlučujući, duel za plasman u plej-in najjačeg klupskog takmičenja protiv kluba iz Pireja u Areni. Međutim, sada ipak postoji nada da će istrčati večeras pred "grobare" i pomoći saigračima.

As crno-belih je još 14. marta, nakon gostovanja u Barseloni, otputovao u Teksas zbog bolesti oca, koji je dva dana kasnije i preminuo. Ostao je u Dalasu kako bi bio uz porodicu i obavio sve što treba oko poslednjeg oproštaja i sahrane, a za to vreme je Partizan bez njega odigrao utakmice protiv Baskonije i Madriđana u Evroligi, kao i sa FMP-om i Studentskim centrom u ABA ligi.

Iskusna "četvorka" ove sezone u elitnom društvu ima prosečan učinak od 10,3 poena i 4,4 skoka po meču.