31.03.2024.

06:40

Foto: abaliga.com

Sport

Derbi kola ABA lige! Partizan u paklu "Morače" za drugo mesto

Pobednik ovog duela osamiće se na drugoj poziciji regionalnog šampionata, čime će imati prednost domaćeg terena u polufinalu, ukoliko stigen do tog dela doigravanja naravno.

Timovi su već imali priliku da ukrste koplja u decembru prošle godine i tom prilikom je Partizan slavio u Beogradskoj areni sa 96:83.

Informer

Duel Pantera i Ferela u prvom okršaju dva tima

Ovoga puta će poprište sukoba biti dvorana "Morača", koja je tradicionalno jako neugodna za goste, pogotovo iz Beograda. Crvena zvezda je deklasirana 5. februara sa 84:62, a utakmicu su obeležile ružne scene publike koja gađa košarkaše iz Beograda raznim predmetima i skandira svakakve uvrede.

Tako nešto mogu da očekuju i izabranici Željka Obradovića, pogotovo zbog činjenice da je ulog drugo mesto i pomenuta prednost domaćeg terena u važnoj polufinalnoj seriji.

Iako gostuju, uloga favorita dodeljena je crno-belima sa kvotom 1,65, dok se za slavlje domaćina nudi kvota 2,60.

Informer

Favoriti - košarkaši Partizana

Oba tima se nalaze u odličnom naletu. Budućnost je u poslednjih pet duela poražena samo jednom, a "meru im je uzela" ekipa FMP-a. Sa druge strane Partizan, je poslednji put savladan u regionalnom takmičenju 5. februara, prilikom gostovanja Splita.

Snage su odmerili ukupno 20 puta i podelili pobede, tako da je sve podređeno pravom spektaklu.

Andrej Žakelj je istakao veliku borbu protiv evroligaša, dok je Željko Obradović najavio najbolju igru crno-belih u ovom momentu.

BUDUĆNOST - PARTIZAN (Arena 1 premijum 19.30)

1 - 2,60  2- 1,65