31.03.2024.

23:03

Foto: abaliga.com

Sport

Ledej se vratio i doneo pobedu Partizanu! Ovako je Zek srušio Budućnost u "Morači" (VIDEO)

Nakon poraza od Barselone Zek Ledej je, uz dozvolu kluba, otišao put Amerike zbog očeve smrti. Nije Amerikanca bilo gotovo tri nedelje, večeras se vratio i odmah Partizanu doneo pobedu. Iskusni krilni centar pogodio je ključnu trojku na teškom gostovanju u "Morači" i, verovatno, obezbedio crno-belima drugo mesto na tabeli pred plej-of. 

Ledeja nije bilo protiv FMP-a, Baskonije, Real Madrida, Studentskog centra i Olimpijakosa, a koliko je nedostajao videlo se večeras. As Partizana u finišu meča ubacio je pet bitnih poena kada se pitanje pobednika rešavalo. Utakmicu je završio sa 22 poena i šest skokova za nešto više od 30 minuta na parketu. 

Pokazao je Zek Ledej ogromnu želju da u finišu sezone predvodi Partizan u ključnim mečevima koji očekuju crno-bele. Već u četvrtak ga čeka novi izazov kada četa Željka Obradovića bude gostovala u Albi, a pobeda nad nemačkim predstavnikom sačuvala bi šanse regionalnom šampionu za plasman u plej-in. 

Izostanak Zeka Ledeja posebno je bio osetak tokom mečeva Evrolige. Sigurnost krilnog centra nedostajala je protiv Olimpijakosa kada su crveno-beli krenuli da se vraćaju, a posebno u duelu sa Real Madridom budući da u sastavu Partizana niko nije bio kadar da uspori Marija Hezonju. 

Ono što je najvažnije za crno-bele - Ledej je sada tu. Biće na raspolaganju Želju Obradoviću za finiš sezone. Zek je tokom čitave takmičarske godine jedan od ključnih igrača Partizana sa prosekom od 10,8 poena i bezmalo četiri skoka u ABA ligi. 

Učinak je još impresivniji u Evroligi sa 10,3 poena, 4,8 skokova i 1,6 asistencija po meču.