04.04.2024.

16:55

Foto: profimedia

Sport

Svi su videli šta se desilo! Alimpijević ne prestaje da besni!

On je četiri minuta pred kraj meča iskulječenje zbog toga što se bunio na određene odluke arbitara meča.

Nakon meča je pomenuo Francuze, ali ne Burg, nego Pariz koji je drugi finalista ovog takmičenja.

- Svi su videli šta se desilo, tako da je suvišno pričati o tome. Razumem da je ambicija Pariza, kao i ambicija cele organizacije, da ide u Evroligu, i oni zaslužuju da budu tu gde jesu. Ali pretpostavljam da im Bešiktaš, kao jedini klub koji ih je pobedio, nije baš bio najpogodniji protivnik u finalu. Veoma je teško pobediti na Sinan Erdemu pred 17.000 ljudi, a u druge dve utakmice ko zna šta bi moglo da se desi - rekao je Dušan Alimpijević.

Potom je istakao da njegovi igrači ove sezone nisu poštovani kao što je to slučaj bio s protivničkim ekipama.

- Došli smo do plej-ofa Evrokupa, jednu utakmicu dalje od finala, ispunili našu arenu i uradili mnogo sjajnih stvari. Svi pričaju o mladim igračima iz drugih timova. Ko je od mojih igrača u najboljim godinama, osim Dereka Nidema? Samo on je dostigao ovaj nivo jer je igrao u finalu Evrokupa. Nemam apsolutno šta da im zamerim - dodao je srpski trener.

Dodao je da je bez obzira na sve veoma ponosan na svoj tim i na ono što su pružili u ovom takmičenju.

- Ponosan sam što se ni u jednom trenutku nismo žalili. Nisam govorio o propuštanju ovoga ili onoga. Na moje insistiranje, nismo hteli da teramo Mičela na poslednju utakmicu protiv Burga. Nije skočni zglob koji je uvrnuo, gde je potrebno određeno vreme čekanja. To je drugačija vrsta povrede, za koju je isključivo odgovoran igrač i njegov lični osećaj da li može ili ne može da igra. Nisam insistirao na njemu, iako je danas trenirao - zaključio je Alimpijević.