04.04.2024.

22:25

Foto: Starsportphoto

Sport

Pala Alba! Briga manje za crno-bele! I dalje u igri za Top 10, ali sad zavise od... (VIDEO)

Petnaestim trijumfom ove sezone crno-beli su ostali u igri za deseto mesto i plej-in najjačeg evropskog takmičenja, ali njihova sudbina mnogo zavisi i od sutrašnjih utakmica Fenerbahče - Efes i Real Madrid - Baskonija. 

Gosti nisu mogli bolje da otvore meč. Ledej je odmah na startu pogodio trojku, a onda se upisao i Kaminski. Nisu imali rešenja na obe strane "žuti" iz Berlina na početku tako da se ekipa Željka Obradovića brzo odlepila na sedam razlike 9:2. Ipak, probudili su se domaći, zategli su malo defanzivu i posle dve presečene lopte sredinom prvog perioda smanjili na 11:8.

Uhvatili su ritam košarkaši Albe u tim trenucima i brzo se prednost srpskog predstavnika istopila, a domaći stigli do izjednačenja 15:15. Do kraja ovog dela igre Partizan je napravio seriju 8:0. Ledej je vukao Partizan i prvi stigao do dvocifrenog broja poena, a tačku na prviu deo stavio je Aleksa Avramović savršenom trojkom 23:15.

Poeni na obe strane otvorili su drugu četvrtinu. Razigrao se Pi Džej Doužer, nanizao pet poena uz jednu trojku, pa su crno-beli stigli do dvocifrene razlike - 28:17. Odgovorili su košarkaši Albe preko Sterlinga, a posle tajm-auta Obradovića, pogodili su Naneli i kapiten Panter za 32:23.

Naneli i Kaboklo nose Partizan, koji pravi seriju 7:0 i crno-beli su vodili 42:29. Nisu stali gosti, naprotiv, Naneli je nastavio seriju novom trojkom i brzo se stiglo do 45:29. Naneli, Naneli i opet, a ko drugi - Naneli! Mrežica gori, pogađa sa distance as crno-belih i drži rivala na pristojnom odstojanju. Prvo poluvreme završeno je vođstvom gostujućih košarkaša 47:34.

Posle prvog poluvremena Partizan je bio bolji u skoku (16/13) i dobro gradi svoj koš (6/3). Crno-beli su imali sedam osvojenih, kao i četiri izgubljene lopte. Na drugoj strani, Alba je izgubila deset lopti, a uzela tri.

Drugo poluvreme počelo je poenima Hermansona, ali odmah je odgovorio Avramović. E, onda su se kao i u prvoj četrvtini probudili domaći košarkaši, rastrčali se, ubacili nekoliko poena i smanjili prednost Partizana na minus 6. Onda je usledila trojka Tomasa i Alba se opasno približila Partizanu 58:53. 

Sredinom trećeg kvartala igralo se brzo. Alba je kažnjavala svaku grešku odbrane crno-belih, ali Smailagić prvo dvojkom, a onda i sa tri poena vraća goste na dvocifrenu razliku 65:55. Usledili su poeni nemačkog tima, a onda je večeras odlični Pi Džej Doužer stigao do 15 poena na utakmici. Loše odbrane obeležile su ovaj period, koji je Alba dobila 28:25, a ekipa Željka Obradovića je u poslednju četvrtinu ušla sa plus 10 - 72:62.

Tri minuta i 18 sekundi pre kraja posle trojke Džejmsa Nanelija Partizan je poveo 84:72 i tako prelomio utakmicu.

Crno-bele je ka pobedi predvodio Naneli sa 19 poena, Kevin Panter i Pi Džej Doužer su dali po 15, Zek Ledej 14, a Aleksa Avramović 11.

Johanes Timan je bio najefikasniji u domaćoj ekipi sa 20 poena, Met Tomas je dao 16, 14 Sterling Braun, a 11 Jani Vecel. Partizan u poslednjem kolu dočekuje Valensiju.