08.04.2024.

18:25

Foto: Starsportphoto©

Sport

KRAJ: Partizan pregazio Zadar!

PARTIZAN - ZADAR   113:74 (20:11, 35:30, 24:18, 34:15)

Grad: Beograd

Dvorana: Beogradska arena 

Sudije: Uroš Obrknežević, Luka Kardum, Tomislav Vovk

Partizan: Smit, Ledej, Avramović, Koprivica, Panter, Smailagić, Naneli, Anđušić, Doužer, Ponjitka, Kaminski, Kaboklo

Zadar: Dejvis, Klarica, Vujačić, Žganec, Mazalin, Lakić, Mekić, Jambrović, Drežnjak, Grbić, Božić, Ramljak

UŽIVO: 

ČETVRTA ČETVRTINA: 

40. minut - KRAJ! Partizan je deklasirao Zadar! 

39. minut - Naštelovao je DŽejlin Smit šuterske sprave, šesta trojka za pleja Partizana - 109:74!

38. minut - Uspeva Zadar preko Arijana Lakića da umanji prednost crno-belih - 106:74!

37. minut - Nova trojka za Aleksu Avramovića, Partizan se poigrava sa Zadranima u ovim mometima - 106:69!

36. minut - Puče i stotka u "Beogradskoj areni", nova trojka za crno-bele delo je Zeka Ledeja. Na drugoj strani povremeno i Zadar uspeva da dođe do poena, sada je precizan bio Karlo Žganec - 101:69!

35. minut - Partizan je na +33! Nastavlja Džejlin Smit da rešeta koš Zadra iz svih pozicija - 98:65!

34. minut - Žele crno-beli da se osvete Zadru i to na surov način. Ne uspevaju gosti da dođu do poena, a u kontri do lake realizacije stiže Aleksa Avramović - 92:63!

33. minut - Ne popušta Partizan gas ni u finišu meča, razigrao se Džejlin Smit, rešen je hrvatski reprezenativac da pokaže da zaslužuje mesto u timu pred plej-of ABA lige - 90:63!

32. minut - Nova trojka za crno-bele, sada je precizan bio Džejlin Smit, deluje da je sve gotovo u "Beogradskoj areni", a da će Partizan pred svojim navijačima upisati ubedljivu pobedu - 85:63!

31. minut - Pogodio je trojku za Zadar Karlo Žganec, ali ekspresno odgovara Zek Ledej - 82:62!

TREĆA ČETVRTINA: 

30. minut - Stavlja Dario Drežnjak tačku na treći period - 79:59!

29. minut - Siguran je Frenk Kaminski na jednoj strani, dok je na drugoj jedno bacanje pogodio Luka Božić - 79:57!

Informer

 

28. minut - Evo ih sada poeni Luke Božića koji je bio potpuno nevidljiv u prvom poluvremenu - 77:56!

27. minut - Trojku sada pogađa Dario Drežnjak, njegova treća večeras, ali na drugoj strani ekspresan odgovor Balše Koprivice - 77:52!

26. minut - Ispravlja svoju grešku na drugoj strani Lovro Mazalin budući da je pogodio nakon ofanzivnog skoka, ali se Zadar muči u odbrani što koristi Doužer i upisuje prve poene večeras - 75:49!

25. minut - Prekida seriju Partizana Marko Ramljak poenima pod košem, ali na drugoj strani fantastičan potez Danila Anđušića koji pogađa uz faul Mazalina i koristi dodatno bacanje - 73:47!

24. minut - Dobra rola Balše Koprivice, ima mladi centar Partizana već deset poena i osam skokova, a nakon novog zakucavanja teran Jusupa da zatraži tajm-aut - 70:45!

23. minut - Šest vezanih poena za Danila Anđušića koji pogađa dve trojke, na drugoj strani pormašaj Božića koji potom pravi grešku u odbrani i šalje Kevina Pantera na liniju penala - 66:45!

22. minut - Nakon serije promašaja Partizana trojku pogađa Kevin Panter! Na drugoj strani faul pravi Pi-Džej Doužer i na liniju penala šalje Mazalina koji je siguran - 58:45!

Informer

 

21. minut - Otvara drugo poluvreme poenima pod košem Lovro Mazalin, na drugoj strani ne pogađa Kevin Panter, ali se za ekstra posed izborio Kopirivica, međutim, ni to ne koriste crno-beli - 55:43!

DRUGA ČETVRTINA: 

20. minut - Nije na svom nivou večeras Luka Božić... Hrvatski reprezentativac uspeva da pogodi u kontri, ali ne uspeva da se vrati u odbrani na vreme što koristi Kevin Panter - 55:41!

19. minut - Pogađa Kevin Panter uz faul Žganeca, ali ne koristi dodatno slobodno bacanje, kažnjava to Lovro Mazalin kog na liniju penala šalje Bruno Kaboklo - 52:38!

18. minut - Trojka na jednoj strani za Karla Žganeca, na drugoj vraća to Kevin Panter -50:36!

18. minut - Vezuje Bruno Kaboklo četiri poena, prvo je bio precizan sa linije penala, a potom u obruč vratio promašaj Džejmsa Nanelija. Na drugoj strani vraća to Lovro Mazalin - 47:33!

17. minut - Uspeva Zadar da odgovori crno-belima, sada je trojku pogodio Ivan Ramljak i to nakon velike greške Bruna Kabokla koji je propustio da uhvati skok - 43:31!

16. minut - Raspucali su se košarkaši Partizana, sada trojku pogađa Aleksa Avramović, ali na drugoj strani seriju crno-belih usprava da prekine Arijan Lakić - 43:27!

15. minut - Novi poeni za crno-bele sa linije penala, ponovo je Naneli pronašao Balšu Koprivicu pod košem. Centar Partizana je fauliran, ako koristi dva slobodna bacanja - 36:24!

Informer

 

14. minut - NANELIIIIIIIIII! Spektakl Amerikanca se nastavlja! Sada je nakon finte prelako izbacio Drežnjaka i pogodio pod košem uz faul - 34:24!

14. minut - Sve što je Partizan uradio u drugom poluvremenu bilo je delo Džejmsa Nanelija. Amerikanac pogađa i treću trojku, a prethodno je asistirao Koprivici - 31:24!

13. minut - Velika greška Kevina Pantera... Kapiten Partizana faulirao je Daria Drežnjaka u šutu za tri poena i poslao Hrvata na liniju penala. Siguran je Drežnjak i upisuje osmi poen večeras - 28:24!

13. minut - Atkraktivno zakucavanje Koprivice nakon tajm-auta Željka Obradovića. Morao je strateg Partizana da reaguje minutom predaha budući da su crno-beli sporo otvorili drugi period. 

12. minut - Prvi poeni za Luku Božića iz igre večeras, hrvatski reprezentativac pogađa sa poludistance. Usledila je dobra odbrana Zadra, koristi to Lovro Mazalin i pogađa uz Faul Koprivice, a potom koristi dodatno solobodno bacanje - 26:21!

12. minut - NANELIIIIIIIII! Odmah odgovor na drugoj strani preko Amerikanca koji vezuje dve trojke i odbija nalet Zadrana - 26:16. 

11. minut - Vezuje Dario Drežnjak pet poena na startu druge četvrtine i topi prednost Partizana - 20:16!

Informer

 

PRVA ČETVRTINA: 

10. minut - Prve poene na meču beleži Balša Koprivica i to sa poludistance nakon ofanzivnog skoka. Malo je falilo da Ivan Ramljak u finišu smanji prednost crno-belih nakon naivnog faula Smailagića, ali je iskusni centar bio neprecizan sa linije penala - 20:11!

10. minut - LEDEEEEEEJ! Sjajno se krilni centar Partizana snašao pod košem i pogodio uz faul Žganeca. Koristi Zek i dodatno bacanje, Partizan ekspresno stiče osetnu prednost u finišu prve četvrtine - 18:11!

9. minut - Pravi odgovor crno-belih nakon što je Zadar uspeo da nametne svoj ritam u "Areni". Prvo je nakon prodora poentirao Aleksa Avramović, a potom se nakon dobre odbrane trojkom nagradio Džejlin Smit i pogodio - 15:11!

8. minut - Nova sporna situacija, ovoga puta pod košem Partizana i ponovo odluka sudija ide na ruku Zadra. Uspeo je hrvatski tim da zadrži posed nakon Obradovićevog "čelendža", a nakon ofanzivnog skoka drugu trojku pogađa Žganec - 10:11!

7. minut - Prvu trojku na meču pogađa Karlo Žganec, usporio je Partizan nakon dobrog početka i Zadrani to koriste na pravi način. Ipak, crno-beli čuvaju vođstvo pošto je u kontri poentirao Smit - 10:8. 

6. minut - Tehnička za klupu Partizana, dodatno bacanje koristi Luka Božić - 8:5. Burno su reagovali crno-beli nakon gestikulacije Lovra Mazalina koji je bio besan nakon jednog duela sa Frenkom Kaminskim. 

Informer

 

5. minut - Avramović diktira igru Partizana na startu meča. Srpski reprezentativac upisuje još dva poena sa linije penala, a potom nakon dobre odbrane asistira Alenu Smailagiću za zakucavanje - 8:4!

4. minut - Sreća za crno-bele, Lovro Mazalin je bio na liniji slobodnih bacanja, ali je oba puta promašio. Ipak, već u narednom napadu iskusni centar ispravlja svoju grešku i lagano poentira pored Kaminskog - 4:4. 

3. minut - Evo ih prvi poeni za domaćina večeras, lep potez Alekse Avramovića koji pogađa uz faul Lakića, a potom koristi i dodatno slobodno bacanje. Usledila je i dobra odbrana Partizana, ali ne koristi to Frenk Kaminski koji pogađa tek jedan penal nakon faula Karla Žganeca - 4:2!

2. minut - Još jedan spor napad Partizana, ponovo sa niskog posta napadaju crno-beli, sada preko Kaminskog. Amerikanac se nije snašao i vratio je loptu na trojku Avramoviću koji je morao da šutira uz zvuk sirene. Na drugoj strani uvodnu prednost Zadru donosi Lovro Mazalin - 0:2!

1. minut - Utakmica je počela! Sa niskog posta je napao Zek Ledej, ali se dobro u odbrani snašao Luka Božić i naterao Amerikanca na promašaj. 

Pre meča: 

18:43 - Identična očekivanja pred gostovanje u Beogradu ima i strateg Zadra. 

- Partizanu i nama ova utakmica bez obzira na ishod ne može promneiti mesto na tableli, međutim borićemo se i mi oni koliko budemo mogli, za što bolji rezultat. Bez obzira na to što utakmica ne odlučuje, mislim da će biti kvalitetna i da će igrači i s jedne i s druge strane dati svoj maksimum - rekao je Danijel Jusup. 

18:37 - U najavi utakmice Željko Obradović istakao je da će biti potrebno pronaći motive da se ekipa bori iako je sve jasno kada je u pitanju tabela ABA lige uoči početka plej-ofa. 

- Igramo protiv tima koji je odigrao izvanrednu utakmicu protiv nas u prvom delu prvenstva. Treba da nađemo motive, bez obzira na to što se već zna pozicija na tabeli, da odigramo dobru utakmicu u ovom delu takmičenja i da krenemo praktično da se spremamo za plej-of - rekao je Obradović. 

18:32 - Košarkaši Zadra naneli su poraz Partizanu u prvom delu sezone, crno-beli žele osvetu pred svojim navijačima. 

18:25 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 26. kola ABA lige između Partizana i Zadra. Sve detalje sa ovog meča uživo pratite uz portal Infomer.rs!