08.04.2024.

21:16

Foto: Starsportphoto©

Sport

Obradović digao ruke od Evrolige: Da se što bolje spremimo za Igokeu!

Košarkaši Partizana ubedljivo su savladali Zadar rezultatom 113:74 u utakmici poslednjeg 26. kola ABA lige. Crno-beli sa skorom 20-6 ulaze u plej-of kao drugoplasirani i čeka ih Igokea, dok je Zadar sa učinkom 14-12 završio na šestoj poziciji i slede mu dueli protiv Budućnosti. Aleksa Avramović bio je najefikasniji sa 18 poena, Dželejn Smit ubacio je 16, Džejms Naneli ubacio je 14, a Kevin Panter 13 poena.

Nakon utakmice trener Željko Obradović iskoristio je priliku da pohvali igru svog tima i najavi četvrtfinale sa Igokeom. 

- Hvala navijačima koji su danas došli, znamo da je bila bez rezultatskog značaja, ali smo odigrali ozbiljno. Momci su delovali sveže, ispred nas je plej-of. Imamo tu utakmicu u Evroligi, a nakon toga nas čeka Igokea, izgubili smo od njih u Beogradu. Moramo da iskoristimo naredni period da se što bolje spremimo za ono što nas čeka u plej-ofu ABA lige - poručio je Željko Obradović. 

Informer

 

Crno-bele uu petak očekuje duel protiv Valensije u poslednjem kolu Evrolige. Ipak, rezultatski značaj utakmice zavisiće od učinka Crvene zvezde u Istanbulu, a eventualna pobeda večitog rivala omogućila bi Partizanu da se trijumfom pred domaćim navijačima domogne mesta u plej-inu elitnog takmičenja. 

- Nemam šta da komentarišem... Spremam utakmicu protiv Valensijem, moramo da pokažemo poštovanje prema sebi, navijačima i protivniku. Kako god da bude, igraćemo sa najvišom ambicijom tu utakmicu, to je najviše što možemo da uradimo - poručio je strateg Partizana.

Sve su prilike da će naredne sezone deo regionalnog takmičenja biti i Dubai. Dodaje Obradović da je odluka na klubovima kao i da on u to nema pravo da se meša. 

- Pitali su me već to, nemam komentar. Ne zanima me to, tu odluku donose klubovi na sastancima. Kako se dogovore - tako će biti. Niko me nije pitao za mišljenje, a i ne treba da me pita - podvukao je Obradović.