09.04.2024.

16:31

Foto: Starsportphoto©

Sport

Da li bi Igor Duljaj trebalo da potpiše novi ugovor? (ANKETA)

Kao što je Informer prvi objavio, rukovodstvo Partizana i trener još u januaru su pričali o novom ugovoru i ostao je dogovor da opet pričaju pred kraj sezone. Šefu stručnog štaba saradnja sa Partizanom završava se na kraju sezone i do danas je bilo neizvesno kakva će biti njegova sudbina. Nakon izjave Miloša Vazure, nešto je jasnije, ali i dalje je potrebno da obe strane naprave precizan plan saradnje. Ono što je sigurno - Partizan je spreman da ponudi novi ugovor treneru. 

Informer

 

Prošle godine Duljaj je došao kao iznuđeno rešenje, kada niko nije hteo da preuzme tim posle odlaska Gordana Petrića. Prihvatio se posla mladi trener i malo po malo gradio imidž i tim. Niko nije verovao u crno-bele kada je počela sezona, ali Duljaj je demantovao sve oko sebe. Neverovatnom posvećenošću, energijom i radom, uspeo je da izvuče iz igrača poslednji atom onog što su imali da ponude. Odjednom su navijači počeli da veruju u Partizan. 

Vrhunac je bio u decembru, kada je slavio u derbiju u Humskoj i poneo titulu jesenjeg šampiona. Odjednom su u crno-belom taboru počeli potajno da sanjaju titulu, a kao najzaslužniji je označen trener. Vrlo brzo se od traženja novog trenera došlo do toga da bi Duljaju trebalo ponuditi novi ugovor.

Informer

 

Rezultatski, situacija u Partizanu nije sjajna. Trenutno je drugi sa četiri boda zaostatka u odnosu na vodeću Crvenu zvezdu. Osim toga, i dalje u igri za trofej Kupa, gde će u četvrtini finala sutra odmeriti snage sa Voždovcem. Potencijalno, mogao bi da osvoji duplu krunu, ali u praksi, realna je i šansa da ostane bez trofeja. Postavlja se pitanje da li bi u svakom slučaju trebalo da potpiše novi ugovor.