10.04.2024.

21:30

Foto: Starsportphoto

Sport

Baždar nema nameru da stane! Hoću da dam gol na svakoj utakmici (VIDEO)

Pokušava Samed Baždar (20) da iskoristi svaki minut proveden na terenu, a danas je stigao i do svog petog pogotka na 22 odigrane utakmice u svim takmičenjima ove sezone.

Talentovani ofanzivac iznenada je dobio priliku da ovog proleća bude starter, pošto se povredio najbolji strelac ekipe i Superlige, Mateus Saldanja, koji je poslednji put igrao još početkom marta, na 172. večitom derbiju. Novopazarac je i zimus dobijao pohvale od trenera Igora Duljaja, dobro je odradio pripreme i na kraju iskoristio svojih pet minuta.

Iako u uvodnim minutima meča protiv Voždovca nije realizovao stopostotnu priliku, kada je sam izašao na golmana Gudžulića, a onda neshvatljivo pao, uspeo je vrlo brzo da se oduži. Mladi napadač je u nadoknadi prvog poluvremena odlično ispratio pas Aranđela Stojkovića kroz sredinu, pretrčao je svog čuvara, a potom mirno i precizno poslao loptu pored čuvara mreže "zmajeva".

- Srećan sam zbog gola i drgao mi je što mi je baš Stojković asistirao. Ostaje žal što sam onu prvu šansu onako propustio, zato sam morao da nađem način da se odužim - rekao je Baždar.

Informer

Samed Baždar postiže gol protiv Voždovca

On je u prolećnom delu sezone uspevao da se upiše u strelce protiv Radnika u Surdulici, kao i Železničara i Spartaka u Humskoj, ali i Voždovca na "Krovu". Narednu priliku da nastavi niz imaće već za vikend, kada će crno-beli gostovati Čukaričkom u 30. kolu Superlige (19.15).

- Puno mi znači što sam ušao u seriju pogodaka. Uvek idem korak po korak, ali ne krijem da bih voleo da na svakoj utakmici zatresem mrežu. Sad nas čeka težak duel na Banovom brdu. Idemo i tamo po pobedu - poručio je Baždar.