Autor: Informer.rs

12.04.2024.

22:21

Foto: Starsportphoto

Sport

Partizan se pobedom oprostio od Evrolige! Valensija pala u Areni (FOTO)

Crno-beli su još sinoć znali da ova utakmica neće imati rezultatski značaj jer im je za šansu za prolazak u plej-in bila potrebna pobeda Crvena zvezde nad Efesom, ali je klub sa Malog Kalemegdana deklasiran u Istanbulu (100:55).

Tako su crno-beli završili takmičenje u Evroligi ranije što nego što se očekivalo, sa 16 pobeda i 18 poraza.

Za poslednji trijumf u Evropi najzaslužniji bili su Džejms Naneli sa 19 i Džejlin Smit sa 15 poena, a dvocifreni su bili i Kevin Panter (12) i Aleksa Avramović (10). Na drugoj strani najefikasniji bio je Semi Odželeje sa 17 poena.

Da utakmica nema takmičarski značaj bilo je jasno i uveliko pre meča. Uobičajene gužve oko Arene nije bilo u toj meri kao dok je Partizan imao šanse za plej-in, a pola sata pre meča dvorana je bila poluprazna, što takođe nije bio slučaj do sada.

Košarkaši kluba iz Humske dočekani su ovacijama, a skandiralo se i Željku Obradoviću nekoliko minuta.

Informer

 

Između podrške za crno-bele, prisutni navijači u dvorani su vređali i Crvenu zvezdu i pevali "Samo napred Partizan, si*aj Zvezdo".

Utakmica je ubrzo počela, ali praznih mesta je i te kako bilo, što se od početka sezone, kada je Evroliga u pitanju, nije nijednom dogodilo.

Informer

Pevalo se i navijalo, ali se osećalo u vazduhu da "nije to to" i povremeno se mogla čuti i škripa parketa.

Utakmica je počela dobro po domaćina i Naneli i Avramović su odmah raspalili navijače, ali je ubrzo bilo i dosta praznog hoda na obe strane. 

Španski tim je, iako ni za njega ova utakmica nije imala značaj, ubrzo preuzela vođstvo, a crno-beli nisu imali baš rešenja u napadu pa je posle prve četvrtine Valensija imala plus šest.

Informer

Drugu četvrtinu poenima je otvorio Džejlin Smit i to trojkom i tako najavio dobru partiju i opravdao poverenje Željka Obradovića. Vodila se velika borba, bio je nezaustavljiv i kapiten Kevin Panter, ali je Partizan, kao i obično, igrao sa mnogo oscilacija.

Informer

Pred kraj četvrtine Valensija je prekinula seriju Partizana, crno-beli su stali, pa su gosti sa prednošću otišli na poluvreme.

Prvih 20 minuta obeležio je i verbalni sukob navijača zbog čuvenih hrvatskih košarkaša Dina Rađe i Tonija Kukoča, koji su krajem marta bili gosti Partizana u Areni, o čemu opširnije možete čitati OVDE.

U nastavku je atmosfera bila još manje uzavrela i u Areni je bilo tiho kao retko kad, mada su navijači pozdravljali dobre poteze svojih miljenika.

Informer

Kaboklo, a potom i Smit novom trojkom, preokrenuli su rezultat odmah na startu treće četvrtine. Nije se ni tu Valensija predavala već je uspevala da izjednači rezultat povremeno, a jednom i povede sa pola koša razlike. Međutim, tada se probudio Džejms Naneli i najviše zahvaljujući njemu na odmor pred poslednjih deset minuta Partizan je otišao sa plus šest.

Informer

Gde je stao, Naneli je tu i nastavio u poslednjoj četvrtini. Ubacio je slobodna bacanja, a na 7.33 do kraja i trojku za prvu dvocifrenu razliku na meču (65:54). Ispostavilo se da je tu meč bio prelomljen jer španski tim nije ozbiljnije smanjivao razliku do kraja iako je uspevao da se vrati na jednocifren minus. Smit je u tim momentima takođe bio precizan ta tri poena za delirijum u Areni, a navijači su mu čak i skandirali.

Po završetku meču usledila je i bakljada, a cela dvorana je aplaudirala izabranicima Željka Obradovića koje sada očekuju bitke u ABA ligi. Navijači Partizana su razvili transparent "Važna nije samo pobeda" i skandirali "Hoćemo titulu".