13.04.2024.

15:21

Foto: Starsportphoto

Sport

Zahid zagrmeo: Sa Čukom kao da je Zvezda! Navijači, dođite...

Crno-beli nisu savladali "brđane" u gostima još od maja 2021. godine, kada su slavili sa 2:0. U takmičarskoj 2021/22. bilo je 0:0, dok su prošle sezone izbila dva incidenta, na prvom, ali i ponovljenom duelu.

Naime, okršaj od 20. aprila prošle godine prekinut je u 22. minutu, pri rezultatu 1:0 za domaći tim, zbog sukoba "grobara" i policije na tribinama. Rukovodeći organi FSS odlučili su da se meč nastavi tri dana kasnije, Čukarički je slavio sa 1:0, a na kraju je privatno obezbeđenje sportskog direktora Vladimira Matijaševića ušlo u sukob sa pojedinim igračima crno-belih.

Informer

Bez drame nije moglo ni jesenas, u okršaju ove dve ekipe na stadionu u Humskoj. Tada je "parni valjak" do trijumfa od 2:1 došao u 96. minutu, pogotkom sada već bivšeg štopera Mihajla Ilića. Zbog svega toga iskusni Gajas Zahid (29) upozorava da ne sme da bude nikakvog opuštanja. 

- Svaka naredna utakmica za nas je najvažnija, svakoj pristupamo kao da je derbi, pa tako i ovoj. Pobeda nam je imperativ, jer se zna da je najviši plasman na tabeli naš krajnji cilj. Dueli sa Čukaričkim su po tradiciji uvek teški, kako zbog protivnika, tako i zbog gostujućeg terena. Ipak, motiv je kod nas ogroman i zato pozivam i navijače da dođu u što većem broju. Treba nam njihova energija sa tribina - poručio je Zahid.

Nema obećanja

S druge strane, ovo će biti poseban meč i za mladog defanzivca crno-belih, Bojana Kovačevića (19). U prvom delu sezone igrao je za "brđane" protiv Partizana, a sada će situacija biti obrnuta.

- Očekujem da obe ekipe pokažu kvalitet koji poseduju. Imaćemo dobre uslove za igru, teren nije loš i nadam se, pre svega, zanimljivom fudbalu. Uradićemo ono što je do nas. Ne bih ništa obećavao, idemo stepenik po stepenik. Učinićemo sve da izdržimo ovu borbu i da trku za titulu završimo kao pobednici - naglasio je Kovačević.