15.04.2024.

17:52

Foto: FK Partizan

Sport

Partizan se rastao sa pomoćnim trenerom! Duljaj ostao bez saradnika

Mladi stručnjak je leta prošle godine stigao u Partizan, nakon rastanka sa moldavskim Šerifom, koji je te sezone eliminisao upravo "parni valjak" u šesnaestini finala Lige konferencija.

Došao je Italijan na insistiranje trenera Igora Duljaja, a njegov prioritetni zadatak bila je odbrana i rad sa defanzivcima, dok je Portugalac Bruno Fidalgo zadužen za ofanzivni deo tima.

Međutim, nakon samo deset meseci saradnja je završena. Zudas i Duljaj obavili su otvoren razgovor pre oko mesec dana i tada je zajedničkim snagama zaključeno da je rastanak najbolje rešenje za obe strane.

Zbog toga se nekadašnji pomoćnik rumunske UTE Arad, mađarskog Honveda, kiparskog Pafosa, splitskog Hajduka i škotskog Hibernijana nije ni vraćao u Beograd nakon reprezentativne pauze, koja je usledila u drugoj polovini marta.

Informer

Valerij Zudas i Igor Duljaj

Od pomoćnika u taboru crno-belih ostali su Albert Nađ, koji će u predstojećem 173. večitom derbiju voditi ekipu, odnosno menjati suspendovanog Duljaja.

Tu su još i Marko Jovanović, Bruno Fidalgo i Bojan Zavišić, dok Nemanja Jovšić brine o golmanima, Aleksandar Tomić i Miša Filipović o kondiciji, a Miloš Podunavac o analitici.