16.04.2024.

14:27

Foto: Starsportphoto

Sport

Partizan pronašao rešenje! Sin legende vodiće crno-bele na 173. večitom derbiju!

Haotična situacija u Humskoj na dobrom je putu da se raspetlja i konačno reši. Nakon odbijanja asistenta Alberta Nađa (49) da u predstojećem 173. večitom derbiju predvodi ekipu, umesto suspendovanog trenera Igora Duljaja (44), kao jedino alternativno rešenje nametnuo se još jedan nekadašnji prvotimac Partizana.

Razlog je jasan, sin legende crno-belih Ilije Zavišića (72), poseduje neophodnu A licencu, koja mu omogućava da sedi na klupi u domaćim takmičenjima. Propozicije su takve da aktuelnog šefa stručnog štaba mogu privremeno da menjaju kolege sa PRO i A licencom, upisani u zvanična dokumenta Zajednice i FSS.

Inače, Bojan je još na zimu prošle godine priključen stručnom štabu "parnog valjka", dok je Gordan Petrić bio kormilar. A ono što ga čeka za vikend definitivno će biti najveće iskušenje u njegovoj trenerskoj karijeri.

On je kao igrač ponikao u Humskoj, prošao je sve mlađe selekcije, a član prvog tima bio je od 2002. do 2004. godine. Osvojio je jednu titulu prvaka države, ali i učestvovao u istorijskom plasmanu u grupnu fazu Lige šampiona 2003. Kasnije je igrao još i za nikšićku Sutjesku, Terek Grozni, Zetu, Obilić, Banat, Smederevo, Čukarički i kazahstanski Okžetpes.

Informer

Igor Duljaj i Bojan Zavišić

Nakon školovanja za UEFA licencu, počeo je da radi sa decom u Partizanu, a potom je imao i epizodu u akademiji fudbala u Kini, zajedno sa Branislavom Nikolićem.

Podsetimo, Duljaj je suspendovan za derbi pošto je u minuloj rundi dobio žuti karton protiv Čukaričkog, što mu je četvrta javna opomena ove sezone. Bio je plan da ga zameni Nađ, ali je bivši kapiten i sportski direktor to odbio, a posle žučne rasprave, napustio je SC "Zemunelo" i nije bio na prepodnevnom treningu.