19.04.2024.

15:20

Foto: EPA

Sport

Žoc obukao dres drugog kluba! Obradović pozirao nasmejan sa svojim pomoćnikom (FOTO)

Popularni Žoc, zajedno sa svojim pomoćnikom Đozepom Marijom Iskijerdom, obukao je zeleni dres i uz veliki osmeh prisetio se velikog uspeha. Željko je, kao što je poznato, tokom trenerske karijere osvojio devet titula prvaka Evrope, a jedna od njih je ona iz 1994. godine, kada je sa Huventudom bio šampion Starog kontinenta.

Upravo je španski stručnjak, koji mu je pomoćnik i u Partizanu, bio član stručnog štaba i u redovima ekipe iz Badalone.

Zanimljivo, Obradović je samo dve godine ranije, kao trener Partizana, upravo taj španski klub savladao u meču za titulu prvaka Evrope. Nakon toga, legendarni stručnjak osvajao je evropsku titulu sa Real Madridom, čak pet sa Panatinaikosom i poslednju sa Fenerbahčeom.

Željko je svojevremeno pričao o tom periodu u Huventudu.

- Ta sezona bila je kulminacija posla koji smo radili cele sezone. Imali smo kvalitet da se takmičimo protiv svakoga. Izbacili smo Real Madrid, a onda smo na Fajnal-for došli kao autsajderi, svi su bili favoriti osim nas, ali smo pokušali da objasnimo igračima da imamo iste šanse i pobedili smo Barselonu i Olimpijakos - govorio je ranije Željko Obradović.

Informer

Sa druge strane, Španac Iskijerdo u ranijim izjavama nije skrivao zadovoljstvo što ponovo sarađuje sa Žocom, ovog puta u Partizanu.

Kada se borite, pa čak i kada izgubite, imate snažnu podršku. Imali smo ujedinjenu grupu, sa dobrim vibracijama u svlačionici, koje su se prenosile na teren i tribine. Željko se i vratio u Partizan baš iz tog razloga, iako je istina da smo premašili očekivanja. Mečevi sa 18.000 ili 20.000 ljudi su postale normalna stvar - govorio je ranije Španac.